Atatürk Ölümünün 76'ncı Yıldönümünde Törenlerle Anıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Atatürk Ölümünün 76'ncı Yıldönümünde Törenlerle Anıldı (2)

Atatürk Ölümünün 76\'ncı Yıldönümünde Törenlerle Anıldı (2)

Anma PROGRAMI KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ İzmir'de, Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıldönümü anma programı, çelenk bırakma töreni ve saygı duruşunun ardından, Sabancı Kültür Merkezi Hasan Tahsin Salonu'nda devam etti.

10.11.2014 12:51

Anma PROGRAMI KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

İzmir'de, Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıldönümü anma programı, çelenk bırakma töreni ve saygı duruşunun ardından, Sabancı Kültür Merkezi Hasan Tahsin Salonu'nda devam etti. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE) hazırladığı ve Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı tören, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in açılış konuşmasıyla başladı. Güden'in konuşmasının ardından "Dünya liderlerinin Atatürk hakkındaki sözleri" konulu belgesel gösterildi.

CUMHURİYETTEN GÜNÜMÜZE ÜNİVERSİTELERİMİZ

Tören programında daha sonra Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 'Cumhuriyetten günümüze üniversitelerimiz' konulu bir konferansını verdi. Prof. Dr. Dedeoğlu, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren üniversitelerdeki gelişmelerin yanı sıra, Atatürk'ün eğitime verdiği önemi de anlattı. Anma töreni, İzmir Devlet Opera ve Balesi topluluğunun müzik dinletisi ve 'Atatürk'ü yeniden düşünmek' adını taşıyan resim sergisiyle sona erdi. Sergideki resimleri, törene katılanlar büyük bir dikkat ve ilgiyle inceledi. - De

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Ölümünün 76'ncı Yıldönümünde Törenlerle Anıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement