Atatürk'ün Silvan'a Gelişinin 95'nci Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Silvan'a Gelişinin 95'nci Yıldönümü Kutlandı

Atatürk\'ün Silvan\'a Gelişinin 95\'nci Yıldönümü Kutlandı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne gelişinin 95'nci yıldönümü düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

14.04.2011 17:40

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne gelişinin 95'nci yıldönümü düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Şubat 1916 tarihinde Edirne'den ayrılarak, 14 Nisan 1916'da Silvan İlçesi'ne gelişinin 95'nci yıldönümü Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler kapsamında, Atatürk Evi ile Atatürk'ün kirvesi olan Üstün Abi Konağı ziyaret edildi.

Atatürk evinde düzenlenen programda Atatürk'ün kaldığı bölümler ziyaret edildi. İlköğretim okulu öğrencilerden oluşan koro tarafından, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk Oratoryosu'nun sunumlarıyla Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Atatürk'ün Silvan'daki askeri hayatı ile ilgili konuşma Jandarma Üsteğmen Mehmet Can Kömürcü, sivil hayatı ile ilgili konuşma da Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Yakup Fidan tarafından yapıldı.

İlçe Kaymakamı Doğan Demirdaş, Atatürk'ün evinde bulunan şeref defterini imzalayarak, bu evin tarihi geçmişi ile ilgili bilgi verdi. Kaymakam Demirdaş ve beraberindekiler, Atatürk'ün 14 Nisan 1916'da Silvan'da 16'ncı Kolordu Komutanlığı görevi süresinde kirve olduğu Üstün ailesiyle görüşerek, Atatürk'ün Üstün ailesine gönderdiği mektupları ve resimleri inceledi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene Kaymakam Doğan Demirdaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Murat Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı, Emniyet Müdürü Abdullah Kamalı, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Terzi, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. - Diyarbakır/ Silvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Silvan'a Gelişinin 95'nci Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement