Avda Küçük Çocuğu Korkutan Görüntüler - Son Dakika
Güncel

Avda Küçük Çocuğu Korkutan Görüntüler

Avda Küçük Çocuğu Korkutan Görüntüler

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde avcılar vurdukları domuzun üzerine köpekleri salarken, gördükleriyle korkuya kapılan küçük bir kız çocuğu "Allah izin verirse canlanır" diyerek ağladı.

21.12.2013 11:49  Güncelleme: 11:59

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde avcılar vurdukları domuzun üzerine köpekleri salarken, gördükleriyle korkuya kapılan küçük bir kız çocuğu "Allah izin verirse canlanır" diyerek ağladı.

Mudurnu'da ormanda ava çıkan avcılar bir domuzu vurdular. Yaralanan domuz can çekişirken, avcılar köpeklerini domuzun üzerine saldılar. Domuz can çekişirken, av köpekleri domuzu ısırdılar. Bu sırada, bir avcı yaşananları görüntüledi. Can çekişen domuza köpeklerin saldırmasını izleyen küçük bir kız ile halası arasındaki diyaloglar ise dikkat çekti. Korkuya kapılan küçük kız halasına, "Hep senin yüzünden hiç gelmeseydim" derken, halası ise "Kız bir şey yok" diyerek cevap verdi. Küçük kız, "Allah izin verirse canlanır" diyerek ağladı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Şenol Durak görüntüleri izleyerek, "Çocukların özellikle 12 yaşından önce ölüme tanık olmasının çocukların psikolojik sağlıkları üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinmekte. Kaldı ki bu olay çocuğun canlı bir ölüm anına tanık olması, üstelikte kendi rızası olmadan ve bir hazırlık olmadan ebeveynlerinin ya da akrabalarının hiçbir bilgilendirmesi olmadan böyle bir ana tanık olması çocuk haklarına aykırıdır. Bu çocuğun olayı görme anı sadece olayla ibaret kalmayacaktır. Muhtemelen rüyalarında, ailesi ve arkadaşları ile konuşmalarında bu olayı tekrar tekrar yaşayacaktır. Bu da bir tür travmadır bunu unutmamak gerekir" dedi.

Görüntüleri izleyen bir avcı, genç köpeklerin eğitilmesi için köpeklerin domuzun üzerine salındığını belirterek, "Köpeklerin eğitimi için av sırasında dişleri olmayan yaralı domuzun üzerine köpekler salınmış. Genç köpekler yaban hayvanlarıyla karşılaştırılarak böyle eğitimleri sağlanır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avda Küçük Çocuğu Korkutan Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement