Avrupa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Resepsiyondan görüntüler Büyükelçi Tülin Erkal Kara'nın konuşması Balkanlar'da Cumhuriyet BayramıÜSKÜP - Türkiye'nin Üsküp, Tiran ve Priştine Büyükelçiliklerince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

31.10.2017 02:27

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Resepsiyondan görüntüler

Büyükelçi Tülin Erkal Kara'nın konuşması Balkanlar'da Cumhuriyet Bayramı

ÜSKÜP - Türkiye'nin Üsküp, Tiran ve Priştine Büyükelçiliklerince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ve eşi Cumhur Kara'nın davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona, Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Savunma Bakanı Radmila Şekerinska, milletvekilleri, Üsküp'te görev yapan çok sayıda büyükelçi ve diplomat, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Kara, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramını dost ve kardeşleriyle kutlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Türkiye ile Makedonya arasında, gücünü ortak tarih ve kültürden alan çok yönlü ilişkiler bulunduğunu dile getiren Kara, "Türk kökenli Makedonya vatandaşları ile ülkemizde yaşayan Makedonya kökenli Türk vatandaşları ülkelerimiz arasında gerçek bir kardeşlik köprüsü oluşturmaktadır." diye konuştu.

Makedonya'yı Avrupa-Atlantik entegrasyonu yolunda gönülden desteklediklerini kaydeden Kara, "Makedonya'nın NATO üyeliği aynı zamanda Balkanların istikrarının korunması bakımından da elzemdir." dedi.

Avrupa\'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement