Avusturya Büyükelçisi, Zirve Üniversitesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Avusturya Büyükelçisi, Zirve Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Avusturya Büyükelçisi, Zirve Üniversitesi\'ni Ziyaret Etti

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer,geldiği Gaziantep'te, Suriye ve bölgedeki sorunları akademisyenler ile değerlendirdi.

11.11.2013 11:55  Güncelleme: 14:12

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü akademisyenleri ile Zirve Üniversitesi senato odasında bir araya geldi.

2011 yılında Avusturya'nın Gaziantep Fahri Konsolosluğuna atanan Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu'nun eşlik ettiği Avusturya Büyükelçisi Wölfer, Avusturya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin sosyal ve kültürel alanda da geliştirilmesi gerektiğinden dolayı bu tür ziyaretlerin önemli olduğuna dikkat çekerek Zirve Üniversitesi akademisyenlerinden Suriye'nin mevcut durumu hakkında yakından bilgi aldı. Wölfer, konuyla ilgili şunları söyledi: "Zirve Üniversitesi'nin tersine beyin göçü uygulamasıyla saygın üniversitelerden getirdiği uzmanlar, sınır ötesinden getirdikleri bilgileri analiz ederek Ortadoğu'da yatırım ve ticaret yapan iş adamlarına yol gösteriyor. Bu sayede coğrafyadaki gelişmeler analiz edilerek elde edilen nitelikli bilgi raporlarla karar alıcılara, özel sektöre ve sivil topluma sunuluyor. "

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ise, "İki ülke arasındaki sanayi, ticaret, turizm ve eğitim alanlarındaki ilişkiler iyi fakat daha da iyi olması yönünde gayretlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Avusturya Büyükelçisini Rektörlük makamında ağırlayan Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen, Zirve Üniversite'sine yapmış olduğu anlamlı ziyaretten ötürü mutluluk duyduğunu ifade ederek plaket taktim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avusturya Büyükelçisi, Zirve Üniversitesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement