Avusturya'da Başbakan Erdoğan'a Yer Bulunamıyor - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Başbakan Erdoğan'a Yer Bulunamıyor

Avusturya\'da Başbakan Erdoğan\'a Yer Bulunamıyor

UETD'nin 10'uncu yıl kutlama şölenine davet edilen Başbakan'ın ülkeye gelişi tartışma yarattı. Dernek şölen için yer bulmakta zorlandığını söyledi.

14.06.2014 14:19  Güncelleme: 14:54

Avrupa türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenecek olan derneğin 10'uncu Yıl kutlama şölenine davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye gelişi tartışmalara neden oldu. Dernek yetkilileri şölen yapmak için yer bulmakta zorlandıklarını ve müracaat ettikleri tüm kapıların yüzlerine kapandığını iddia ettiler.

ERDOĞAN'IN GELİŞİ TARTIŞMA YARATTI

Şölen için Avusturya'da resmi tatil olan 19 Haziran 2014 tarihi belirlendi. Başbakan Erdoğan'ın şölene konuşmacı olarak katılacağının açıklanmasının ardından tartışmalar da başladı.

SİYASİLER İSTEMİYOR

Avusturya İçişleri Bakanı Sebastian Kurz'un "Erdoğan'ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon hassas bir mesele. Yanlış bir konuşma bizi geriye götürür ve iklimi zehirler. Erdoğan'ın buradaki Türklere 'Almanca öğrenin ve Avusturya'ya sadık kalın' gibi doğru şeyler söyleme sorumluluğu var. Ama Almanya'daki gibi bir konuşma olursa bu, buradaki Türklerin zararına olur" açıklamalarının yanı sıra, Yeşiller Federal Milletvekili Alev Korun, Peter Pilz, Sosyal Demokrat Partisi'nden (SPÖ) Omar Al- Rawi başta olmak üzere birçok siyasi Erdoğan'ın UETD şölenini bahane ederek Cumhurbaşkanlığı seçimi için Avusturya'da oy isteyeceğini ve buna karşı oldukları yönünde açıklamalarda bulundu.

YER BULAMADILAR

UETD Yetkilileri bir basın toplantısı düzenleyerek Başbakan'ı ağırlayacak yer bulmakta zorlandıklarını ve toplantının düzenleneceği yerlerden "olumsuz" yanıtlar aldıklarını söyledi. UETD tarafından yapılan açıklamada ilk olarak 52 bin kişilik Prater semtindeki futbol stadyumunu istediklerini ama olumsuz cevap aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Daha sonra 40 bin kişilik şehrin en büyük spor salonunu kiraladık. Ancak, salon yetkilileri bize e- mail göndererek tadilatı bahane ettiler ve sözleşmeyi iptal etti. 30 bin kişi kapasiteli Krieau açık alanındaki girişimimiz de siyasi bir partinin istememesi üzerine red edildi. Ülkenin her yerinde hatta Salzburg şehrinde bile yer başvurularımız oldu. İstediğimiz yerleri çeşitli bahanelerle bize vermediler."

"300 BİN EURO TEKLİF ETTİLER" İDDİASI

Avusturya'nın 1 milyon tirajlı günlük gazetelerinden Krone Zeitung'da yer alan bir haberde ise, "Erdoğan Viyana'da İstenmiyor" başlığıyla verdiği haberde Erdoğan'ın Avusturya'da konuşacak yer bulamadığını hatta 30 bin kişilik Krieau alanı için teklif edilen 300 Bin Euro'luk teklifin de reddildiğini yazdı.

"ŞÖLEN BUZ PATENİ PİSTİNDE GERÇEKLEŞECEK"

UETD'nin kuruluşunun 10'uncu yılı şenlikleri için yer bulmayan yetkililere Viyana belediyesi tarafından 7 bin kişilik bir puz pateni pisti gösterildi. Yapılan açıklamada Başbakan'ın konuşacağı buz pateni pistinin dışına dev ekranlar kurulacağı belirtilerek Avusturya dışından vatandaşların gelmemeleri istendi.

Başbakan'ın konuşma yapacağı gün Avusturya'da faaliyet gösteren bazı Türk sivil toplum kuruluşları protesto gösterilerine hazırlandıkları belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Başbakan Erdoğan'a Yer Bulunamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • ÇARESİZ: Valla kardeş biz de uygun bir yer arıyoruz, göndermek için ama hiç kimse almıyor, mahkemeye verdiler , mahkemelerde almıyor. Bizde şaşırdık. Allah rızası için alan yok mu? 108 49 Yanıtla
    Tosun: Sevgili Metin, bak benim tam da dediğimi ispatlar şekilde konuşmaya devam ediyorsun..alıntılıyorum 'hakikatten hiç bildiğin bir şey yok.....sürecini kim başlattı biliyor musun?yok..ne kadar sığ düşündüğünü anlardın (her konuda)..' Üç satır cümlede bile daha benim ki olduğum veya neler bildiğim konusunda en ufak bir bilgiye dahi sahip olmadan bana saldırmaktan başka birşey yapamıyorsun...sen önce nasıl tartışılır, karşı tarafa nasıl saygı duyulur bunu bir öğren ondan sonra gelelim konuşalım...bu saldırganlık psikolojisi neredeyse tüm millete yayıldı..e normal tabi, ekranlarda hergün kavga gürültü izlerseniz insanın psikolojisi de bozulur akıl sağlığı da...seni hayatta daha sakin ve daha anlayışlı olmaya davet ediyorum..bir partiyi de lütfen takım tutar gibi tutmayı da bırakın artık..bu ne fanatikliktir ya...azıcık sorgulayın...o zaman zaten doğruları kendiniz görüceksiniz..bana diyorsun ki bu hükümet olmasaydı diğerleri beleşe satacaktı..dediğini bir düşün lütfen ya..bu mu iyi olan? 0 0 ÇARESİZ: Son on senede gördüğüm tek şey senin gibi aptalların sayısı arttı. Ben hormonlu gıdalara bağlıyorum. 0 0 Tosun: Bu cevabım “metin“edir..kardeş, işte sizin bu saldırgan yapınız, eleştiriyi kabul edememe ve düşünmeden parlayıverme kültürünüzdür bu ülkeyi bu hallere düşüren..bir zamanların mazlumun sesiyiz diyerek iktidara gelenler şimdi zulmün efendileri olmuştur..bırak bu son on yılda ne alamadın laflarını..ne aldıklarımızı sayayım mı sana: özrlleştirilme adı altında satılmamış bi tane devlet kurumu kalmadı, fransa kendi telekomu satılmasın diye sokağa döküldü bizdeki koyunlar anlayamadı bile, kutu kutu pense oynandı bizimkiler anlayamadı bile, milletin anasına küfredilmediği, tekme yemediği, tokat atılmadığı kaldı, hala anlayamadılar..içinizden bi canavar yarattınız, hala anlayamadınız..durun siz durun daha, ülke bölündüğü zaman anlarsınız daaa, o da geç olcak be kardeş.. 0 0
  • YAKAMOZ: BANA CEVAP VERMEK İSTEYEN DAVARLARRR GEÇEN YILI BIRAK 3 SENE ÖCE TAYYİP 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI ÇALIŞMA VAR BAHANESİNİ DİYEREK İŞÇİLERE TAKSİMİ VERMEMİŞTİİİİ .SEN BANA DİYOSUNKİ TAYYİP TAKSİMİ VERMEDİYSE SİZE BAŞKA YER VERDİ İŞÇİ BAYRAMINI ORADA KUTLASAYDINIZ DİYOSUN EE BENDE DİYORUMKİ AVUSTURYADA YER YOK DİYORUM ÇALIŞMA VAR TADİLAT VAR VE BENDE IRAKTA SURİYEDE YAPIN MİTİNGİNİZİ DİYEREK SİZE ALTERNATİF YER GÖSTERİYORUM İŞTE :))))))))) 49 24 Yanıtla
    ewfew: o kuş beyninle kendi çapında eylenmissin 0 0 ALİ: ZEKASINI GELİŞTİRME ÇABASINDAN BULUNMA DAVRANIŞI SANIRM AMA ANCA BU KADAR GEZİ ZEKALI NIN EN ÖNDE GİDEN GEZİ ZEKALISI 0 0
  • Hukuk: Osmanlının siyaset yapmadan dünyayı titretmesine hayranım 38 20 Yanıtla
  • bjk li: erdoğan dan bütün dünya korkuyor tek türkiye deki sevmeyenleri değil demekki doğru yolda yürü UZUN ADAM KİMSE OLMASADA ALLAH SENİNLE neyin ne olduğunu çoğunluğun bilmediği bu ülkede milleti uyandırdı dur dedi sirkelen dedi kendine gel dedi sen türksün sende kürd sün dedi herkesi kucakladı nerdeyse ismimiz hans yada eduardo olacaktı bizi o duruma getirmişlerdi ama çıktı ortaya BİR BABA YİĞİD ANADOLU İNSANI AMA DÜNYA LİDERİ İLERİ GÖRÜŞLÜ EFENDİ AYNI ZAMANDA DA SERT GEREKTİĞİ ZAMAN YUMRUĞUNU MASAYA VURAN ZALİME DUR DİYEN ADAM ERDOĞAN DAHADA İLERİ HIZLA GİTMEK İÇİN BİRAZ DAHA ZAMAN A İHTİYAÇ VAR MALUM CHP ZİHNİYETİNİN GEÇMİŞTE ÖNÜMÜZÜ KESTİ ATTI İMZALARI YÜZ SENE YATACAM YADA KÖLE GİBİ SİZ NE DERSENİZ TAMAM AMA ERDOĞAN HOP DEDİ BEN GEÇMİŞTE DÜNYAYA HÜKÜM ETMİŞ MİLLETİM DEDİ OYUNU BOZDU KİM NE DERSE DESİN KİMDE NE YAPARSA YAPSIN ALLAH ONUNLA YOLUNU KİMSE KESEMEZ BUNA KİMSENİN GÜCÜ YOK ÇÜNKÜ MİLLET ONUNLA 24 31 Yanıtla
  • Kurt: ONUN YATACAK YERİDE YOK 6 45 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement