Bakan Günay ve Kılıçdaroğlu 'Semiha Berksoy Opera Vakfı Ödül Töreni'ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Günay ve Kılıçdaroğlu 'Semiha Berksoy Opera Vakfı Ödül Töreni'ne Katıldı

Bakan Günay ve Kılıçdaroğlu \'Semiha Berksoy Opera Vakfı Ödül Töreni\'ne Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerelden ulusala ulusaldan evrensele büyük sanat eserleri ürettiğimiz zaman sanatın kitleselleşeceğini bildirerek, o zaman sanat alanında çalışan kişilerin de Dünya'da hak ettiği değeri kazanacağını belirtti.

20.06.2012 00:25

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerelden ulusala ulusaldan evrensele büyük sanat eserleri ürettiğimiz zaman sanatın kitleselleşeceğini bildirerek, o zaman sanat alanında çalışan kişilerin de Dünya'da hak ettiği değeri kazanacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Resim Heykel Müzesi'nde düzenlenen 'Semiha Berksoy Opera Vakfı Ödül Töreni'ne katıldı. Günay, yaptığı konuşmada, "Geçmiş dönemlerde, bizden olanı bizim kültürümüzden olanı özü bizden olanı evrensele çıkarma konusunda gayret sarf edilmiş. Eğer bu yoldan devam etseydik bugün sanıyorum ki Türk operası ve gerçekten bir Türk balesinden söz edilebilirdi" dedi.

"Atatürk'ün sanatı evrensele çıkarma konusundaki çabası eğer ısrarlı biçimde sürdürülseydi, bugün dünya sahnelerinde bizim sanatçılarımız Batı eserlerini en iyi şekilde ihraç eden sanatçılar olarak tanınmazdı" diyen Günay, "Bizim eserlerimizde Batı sahnelerinde bizim eser sahiplerinin isimleriyle daha fazla bilinebilirdi" diye konuştu.

Yerelden ulusala ulusaldan evrensele büyük sanat eserleri ürettiğimiz zaman sanatın kitleselleşeceğini belirten Günay, o zaman sanat alanında çalışan kişilerin de dünyada hak ettiği değeri kazanacağını ifade etti. Bakan Günay, Devlet Resim Heykel Müzesi Operet Sahnesi'nde düzenlenen konser ve ödül töreninde 105. doğum yılı nedeniyle 'Ahmed Adnan Saygın Büyük Ödülü' Prof. Dr. Gürer Aykal'a ödülünü verdi. Kılıçdaroğlu, 'Semiha Berksoy Özel Ödülü'nü ise Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü adına Prof. Dr. Rengim Gökmen'e verdi. Kılıçdaroğlu, okuduğu bir kitabın önsözündeki olayı anlatarak, "Sanat ne yargı dinler ne Cumhurbaşkanı, sanatçılar bildiği kararlı yolda ilerlerler. Bütün sanatçılara saygı duyuyorum ve onları saygıyla selamlıyorum" dedi.

En iyi Opera Orkestra Şefi Ödülü Rengim Gökmen'e, Ferhan Onat Onur Ödülü İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Sanatçısı Evren Işık'a, Mustafa İktu Onur Ödülü Burak Bilgili'ye, En İyi Rejisör Ödülü İzmir Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Mehmet Ergüven'e, En iyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülü Pervin Çakar'a, En iyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Bülent Bezdüz'e, En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı Ödülü İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Deniz Yetim'e, Saadet İkesus Altan Onur Ödülü sanatçının oğlu Can Altan'a, Muazzez Gökmen Onur Ödülü ise sanatçının oğlu Rengim Gökmen'e verildi. 78 yıl sonra aynı gün ve saatte gerçekleştirilen törende ödüller sahiplerini buldu. Tören sonrası bir opera ve piyano dinletisi gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Günay ve Kılıçdaroğlu 'Semiha Berksoy Opera Vakfı Ödül Töreni'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement