Bakan Şahin Akhisar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin Akhisar'ı Ziyaret Etti

Bakan Şahin Akhisar\'ı Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Akhisar Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

30.06.2013 11:31

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Akhisar Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Şahin, Akhisar Belediye Başkanvekili Zafer Aşkın ve Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak'ın konuğu oldu. Kısa bir süre basına kapalı yapılan toplantının ardından Bakan Şahin, Akhisar Belediye Meclisi Salonunda parti ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Şahin, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Acıyı paylaşmak o kadar zor bir şey ki yapacak hiçbir şey yok. Vatan sağolsun diyebiliyoruz sadece. Aslında on yıldan beri bu süreç için çalıştık. Yasakları kaldıracağız dediğimiz yoksulluğu ve yolsuzluğu önleyeceğiz dediğimiz süreç aslında çözüm sürecinin başlangıcıydı. Sosyal politikalar, sosyal barış çözüm sürecinin başlangıcıydı. En son verilen karar çok doğru bir karardır bu biz çözüm sürecini olgunlaştırıyoruz. Bu kan dursun, bu şiddet dursun artık siyaset konuşsun, fikirler konuşsun, silahlar sussun dediğimiz bir dönem. Bütün ülkemizde 76 milyonda büyük bir heyecanla karşılandı."

"Adaletini düzeltmediğimiz bir Türkiye'de huzur ve barışı sağlayamayız, çözüm sürecini üretemeyiz" diyen Şahin, o yüzden şu anda en fazla gelir dağıtımını düzenleyen ülkelerden biri olduğumuzu söyledi. Yoksul olduğundan dolayı çocuğunu okula gönderemeyen vatandaşın yanında olduklarını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Kız çocuklarına erkek çocuklarından daha çok destek verdik. İki milyon anneye destek olduk, üç milyon çocuğumuz eğitim hayatına başladı. Temel eğitimde yüzde 98,5'u yakaladık. Her şehirde bir üniversite kurduk. Çocuklarımı üniversiteye göndermeyen ailelerinde bir mazereti kalmamış oldu. Bütün birimler birleşti. Sosyal yardım ve sosyal hizmetler çatısı altında birleşti. TÜBİTAK'TA elli mühendis bunun için çalışıyor. Şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli projelerimizden bir tanesi ise sayın başbakanımızın 61. Hükümet Programlarından biridir."

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARININ EĞİTİM MASRAFI KARŞILANACAK

Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sunulduğunu da hatırlattı. TBMM'ye sevk ettikleri 100 maddelik 'Torba Tasarı' ile toplumun her kesimini koruduklarını, onların yaşamını güçlendirdiklerini, önemli bir paketi hayata geçireceklerini dile getiren Şahin, tasarının 76 milyona dokunan bir tasarı olduğunu kaydetti. Şahin, 65 yaş üzeri vatandaşlar, engelliler, şehit yakınları ile gazilere ücretsiz seyahat hakkı geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çözüm sürecinde 'kan dursun, şehitlerimiz olmasın' diye çok ciddi bir eylem planı oluşturduk. Bir taraftan da geriye kalanların mağduriyetini engelleyecek gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Şehit ve gazilerimizin çocuklarının eğitim ve öğretim masrafları, elektrik ve su masraflarının ödendiği, ücretsiz uygun kredi faizlerinin ödendiği güçlü bir paket olacak"

PARLAMENTOYA 100 MADDELİK İKİNCİ SOSYAL PAKET

TBMM'ye Türkiye'de 76 milyonu ilgilendirecek ikinci 100 maddelik sosyal paket sunduklarını dile getiren Bakan Şahin, paketin içeriği hakkında bilgi verdi. Bakan Şahin, yaşlıları, çocuğumuzu, kadınımızı, ailemizi, engellimizi, şehit yakınları ve gazilerimizi korudukları, onların yaşamını daha da güçlendirdikleri önemli bir paketi hayata geçirdiklerini söyledi.

Paketi parlamentoya gönderdiklerini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yasa 76 milyona dokunan bir yasa. Bizim bakanlık böyle bir bakanlık. Çok insani ve vicdani bir bakanlık. Dolayısı ile yaptığımız her şeyin, kendisini direkt etkilemiyorsa, komşusunu, akrabasını, yakın dostunu mutlaka etkiliyor. Sonra da mutlaka bunun olumlu bir dönüşümünü sağlıyor. Eğer çocuk evi geçindiriyorsa ve vatani görevini yapmak için askere gittiyse ve o ailenin geçimini sağlayacak hiç kimse yoksa bunlara yardım etme kararı aldık. Şu an Türkiye genelinde bu konuda başvuru sayısı 60 bine ulaştı. Gelen tüm talepleri muhtaçlık kriterine uyup uymadığına bakarak, aynı eşi vefat edenlerde olduğu gibi maaşlarını bağlamaya başlayacağız"

Daha sonra gündeme ilişkin AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir ve Hüseyin Tanrıverdi birer konuşma yaptı. Yapılan toplantının ardından Bakan Şahin, Akhisar Huzurevini ziyaret ettikten sonra Köfte Ramiz'deki akşam yemeğinin ardından Akhisar'dan ayrıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin Akhisar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement