Bakan Yazıcı'dan "Bardakoğlu" Değerlendirmesi' - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı'dan "Bardakoğlu" Değerlendirmesi'

Bakan Yazıcı\'dan "Bardakoğlu" Değerlendirmesi\'

2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '21. Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu ' başladı.

11.11.2010 13:30

2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '21. Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu ' başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Başkanı Şekip Avdagiç, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD ) Genel Sekreteri Dr. Supachai Panitchpakdi katıldı.

' HEDEFİMİZ İSTANBUL'U KONUMLANDIRMAK '

Sempozyumda Devlet Bakanı Hayati Yazıcı bir konuşma yaptı. Yazıcı, ' Bu sempozyum ise, bugün den yarına değil daha ileriyle doğru atılan bir ilk adım olarak tüm 2010 yılı projeleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir ' dedi. Bakan Yazıcı, ' İstanbul'daki mevcut kültür potansiyeli güçlü bir devlet ve hükümet politikası ile yerel ve uluslararası kütür kurumlarının davet edilmesiyle gerçekleşecektir. Sempozyumun düzenlenmesindeki temel amaç İstanbul'da BM Ticaret ve Kalkınma örgütüyle bir ortaklık kurarak, kentimiz adına yaratıcı kültür endüstrilerini oluşturmak için yol ve yöntem belirlemektir' diye konuştu.

Yazıcı, "Tarihi yapılarımızı teknolojinin yardımıyla yapılarımızı koruyabiliriz. Kültürel değerleri korumak için başka şeylere ihtiyaç vardır. Özgün fikirler oluşturarak yaratıcılığı kucaklamak iyi bir pazarlama stratejisiyle kültürel değerleri doğal bir ihtiyaç olarak sunmak iyi yapılandırılmış bir vizyon ve iyi tasarlanmış bir düşünce ürünüdür. Özgün fikirler tasarılar yaratmak yeterli değildir. Bunların bir de ekonomik karşılığını görmek gerekir. Hükümet olarak hedefimiz İstanbul'u güçlü bir kültürel endüstrileşmeyle kuşatarak dünya kentleri arasında konumlandırmaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcı, 'Bugüne kadar İstanbul'un tarihsel gelişimi ve sahip olduklarıyla yetindik ama yaşadığımız İstanbul başka bir İstanbul'dur. Burası öncü bir kenttir. Bu öncülük ülke çapıyla sınırlı değildir Nüfusuyla bir megapol üretimiyle üst sıralarda olmayı da hak eden benzersiz bir kent . İstanbul pekala küresel ekonomik rekabette de daha üst sıralarda olabilir. İstanbul'un en iyi bilinen tarihi olan coğrafi kültürel değerlerini en üst sıralara taşımamız gerekir" dedi. zıcı, ' İstanbul u hakkettiği konuma hep birlikte yükseltmeliyiz Bunun için de elbirliğiyle durmadan çalışacağız. Bu konuda hükümet olarak her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini net bir şekilde ifade etmek istiyorum ' ifadesini kullandı.

' BU HAYVAN KAÇAKÇILIĞINI GÖSTERİYOR '

Bakan Yazıcı Kapıkule Gümrük Kapısından Türkiye'ye giriş yapan kurbanlık hayvanlarda yaşanan sorunla ilgili bir soruyu cevapladı. Bakan Yazıcı, Macaristan'dan Türkiye'ye giren iki TIR'daki kurbanlık hayvanların girişi sırasında yaşanan sıkıntılarla ilgili, 'Beyannamede beyan edilen fiyatla fatura arasında bir farklılık görülüyor. Farklılık üzerine de bir inceleme yapılıyor. Beyan edilen fiyat ile gerçek fiyat arasında bir farklılık nedeniyle bir inceleme yapılıyor. Dana olmasına rağmen önemli bir kısmının düve olduğunu görüyorsa. Bunun anlamı şu dana olması halinde yüzde 30 düve olması halinde yüzde 40 bir vergi oranı var. Vergi kaybı da var burada. Bu sebeple bir işlem yapılıyor. Bu eylem bir gümrük kaçaklılığını gösteriyor. Gerekli kararlar alınıyor . Mahkemeden de karar çıkıyor yarın bu hayvanların 67 tane olan bu hayvanların 5 tanesi iade ediliyor. İthalatçıya iade ediliyor. 62 tanesinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açık artırma usulüyle satışı yapılacak. Olay bundan ibaret' dedi.

' AZLEDİLDİ DEĞERLENDİRMELERİ DOĞRU DEĞİL '

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun görevini bırakmasıyla ilgili ise Bakan Yazıcı, Ali Bardakoğlu'nun arkadaşı olduğunu kaydederek, ' Çok önemli hizmetler yaptı. Önemli ölçüde bir saygınlık da kazandı bana göre. Yedi yıldır görev başında. Bir süredir bunları da söylüyordu. Belli bir zaman sonra görev değişimi gerekir doğru olur diye. Kendisi de bu algıyı almıştır. Zaten görevinden ayrılacağını da belirtmiştir. Bir görev değişimi olmuştur.Bunun ötesinden başka bir şey aramak doğru değil. Böyle bir şey de yok. ' diye konuştu.

Bir gazetecinin Bardakoğlu'nun görev süresinin bitimine 2 ay olduğunu hatırlatması üzerine ise Yazıcı, ' 2003 Mayıs'ın dan bu yana , 7 yıldan beri Diyanet İşleri Başkanı.Rektörler gibi Üst Kurulu üyeleri gibi belli bir süre için atanan makam değil. Onların belli bir süresi yok. 'Görevi dolmadan önce bu işlem yapıldı, azledildi' bu değerlendirmelerin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum ' şeklinde konuştu

" DAHA İYİ BİR HAYAT, DAHA İYİ BİR ŞEHİR "

Bu arada törende konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, "Dünyada sürekli yeni cazibe merkezleri oluşmakta birçok şehir programlar ve projeler geliştirmektedir. Akademi dünyasının katkıları çok önemlidir. Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu sempozyumdan çıkacak sonuçların ilgili katılımcılara katkıda bulunacağına eminim. "dedi. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD ) Genel Sekreteri Dr. Supachai Panitchpakdi de, "İstanbul yaratıcı sanayiler içeren bir şehir. İstanbul'u Türkiye'yi haritayı yerleştirdiğiniz zaman o kadar nadir yerlerden biridir ki adeta bir köprüdür. Daha iyi bir hayat daha iyi bir şehir bu slogan çok önemli . Bunu konuşmalıyız. Üniversiteler bizi her zaman destekliyor ama kanunlar da bizi desteklemelidir. Yaratıcı ekonomiler katalizör olabilir deneyimleri paylaşmak açısından. Şanghay model bir şehirdir "diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı'dan 'Bardakoğlu' Değerlendirmesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement