Bakırlı'da Çifte Tören - Son Dakika
Güncel

Bakırlı'da Çifte Tören

Bakırlı\'da Çifte Tören

Bayram havası eşliğinde gerçekleşen törenlerde tapularına kavuşan hak sahipleri tapularını almaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

13.05.2013 10:46

Kartepe Bakırlı Mahallesi'nde yapılan imar uygulaması sonrası 755 parsel sahibine tapularının dağıtılması ve Bakırlı Mahalle Camii temel atma töreni, aralarında Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ile İl Başkanı Mahmut Civelek'in de yer aldığı protokol eşliğinde gerçekleştirildi. Bayram havası eşliğinde gerçekleşen törenlerde tapularına kavuşan hak sahipleri tapularını almaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Kartepe Belediyesi Bakır Mahallesi'nde 91 hektar alanı kapsayan alanda yaptığı imar uygulaması ile 755 konut ve ticari parsel alanını tapulandırdı. İmar uygulaması çerçevesinde mahalledeki sosyal donatılar arasında yer alan dini, sağlık, kültür, ilköğretim, park ve idari tesis alanları da belirlemiş oldu. İmar uygulaması ardından Bakırlı Mahallesi'nde parsel sahipleri mahalle muhtarlığı önünde düzenlenen törenle tapularına kavuştular.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile birlikte Bakırlı Mahalle Muhtarı Gülsüm Asan'ın evsahipliğinde düzenlenen tapu dağıtım ve temel atma töreninde Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, daire başkanları, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle sakinlerinden oluşan davetli topluluğu da hazır bulundu.

Kartepe Belediyesinin Çocuk Mehteran Takımı ile Halk Oyunları Ekibi Artvin Yöresi oyunları gösterileri beğeni ile izlendi. Törende Bakırlı Mahalle Muhtarı Gülsüm Asan, mahallesine sunduğu hizmetler için Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a ve ekibine teşekkür etti. İmar planından sonra yapılan imar uygulaması sonucunda oluşan parsellerde evlerini yapabilecek vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, mahallenin sosyal donatı alanlarının da belirlendiğini kaydettiği konuşmasında, "İlçemizde bu alanda olduğu gibi Kartepe'nin her bölgesi nakış nakış işleniyor. Siz değerli vatandaşlarımızın ihtiyaç gördüğü her türlü hizmeti görmekteyiz" dedi.

Sağanak sağanak hizmetin geldiğine dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, bu hafta gireceğimiz üç ayların mübarek olması dileklerinde bulunurken çözüm süreci içinde olduğumuz bu günlerin kardeşlik duygusu da aşılaması temennisinde bulundu. 14 Mayıs itibarıyla IMF'ye olan borcun ödenecek olmasını örnek göstererek sağlanan istikrara ve gelişmeye dikkat çeken Civelek, bugün vesayet sisteminin de olmadığını kaydettiği konuşmasında, "Çok şükür şehit cenazesi de yok, halkımız arasında ayırım da yok. Allah istikrarımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Hizmetlerin getirilmesinde sıkıntıların ortaya çıktığını ve burada planlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de, Planlama olmayınca kamuya ait olan bu yerlerin sahiplenmesi de olmuyor. Bu uygulama sonucunda cami yeri de ortaya çıktı. Temelini atacağımız bu camimiz gibi tüm camileri sürekli yaşanılır yerler haline getirmeliyiz. Mahalle camilerimizi öyle yapalım ki namazın dışında da kullanalım. İnsanların camiden çıkmak istemeyeceği kültür yuvaları haline getirmeliyiz" dedi.

Konuşmalar ardından protokolün elinden tapularını alan Bakırlı Mahallesi sakinleri ile birlikte Bakırlı Mahalle Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törende tapularına kavuşan hak sahipleri tapularını almaktan duydukları memnuniyeti protokole teşekkür ederek ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırlı'da Çifte Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement