Balıkesir - Bakan Kavaf:60 Çocuk Cezaevinden Çıktı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Bakan Kavaf:60 Çocuk Cezaevinden Çıktı

Balıkesir - Bakan Kavaf:60 Çocuk Cezaevinden Çıktı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 'taş Atan Çocuklar Yasası' Diye Anılan Yasanın Çıkmasının Ardından 60 Çocuğun Cezaevinden Çıkarılıp, Ailelerinin Yanına Gönderildiğini Söyledi.

29.07.2010 17:08

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 'Taş atan çocuklar yasası' diye anılan yasanın çıkmasının ardından 60 çocuğun cezaevinden çıkarılıp, ailelerinin yanına gönderildiğini söyledi.

'Rahmetli' gafıyla ilgi odağı olduğu Çanakkale ziyaretinin ardından dün geceyi Ayvalık'ta geçiren Bakan Kavaf, Alibey Adası'ndaki Çocuk Yuvası'nı ziyaret ettikten sonra Balıkesir'e geldi. Ayten-Burhan Erdayı Sevgievi'ni ziyaret edip, incelemelerde bulunan Kavaf, Sevgievi'nde barınan çocuklarla sohbet etti. Kavaf'ın ziyaretinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

Bakan Aliye Kavaf, daha sonra AK Parti milletvekilleri İsmail Özgün ve Ayşe Akbaş'la Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaret etti. Bakan Kavaf, valilikte yaptığı açıklamada ''Bakanlığımıza bağlı kurumlarımızda bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'e geldim. Kurumlarımızdaki hizmet kalitesini yükseltmek istiyoruz. Çocuklarımızı geleceğe umutla bakan, özgüveni yüksek bireyler olarak hayata hazırlamak istiyoruz' dedi.

TAŞ ATAN ÇOCUKLARDAN 60'I SERBEST

Basın mensuplarının 'Taş atan çocuklar yasası' diye anılan terörle mücadele yasası değişikliği sonrası kaç çocuğun serbest kaldığı yönündeki sorusunu da yanıtlayan Kavaf, ''Yasa bildiğiniz gibi sadece terör suçundan mahkum olmuş çocukları kapsıyor. 60 çocuğumuz cezaevinden çıkarılıp, ailelerinin yanına gönderildi. Onların gözetiminde rehabilitasyonları devam edecek' dedi.

İKTİDAR ATEŞTEN GÖMLEKTİR

Valiliğin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Kavaf, AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye'nin bir şantiye haline geldiğini ve yatırım hamlesi yaşandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz hizmet için iktidara talip olmuş bir siyasi partinin mensuplarıyız. İktidar ateşten gömlektir. Ne kadar iyi şeyler yaparsanız yapın, bir miktar yıpranırsınız. Biz 8 yıllık iktidarımızda çok şey yaptık, hala da yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşımızla iletişim kanallarımız son derece sağlıklı ve açık. Vatandaşın içerisindeyiz, vatandaşa dokunabiliyoruz, vatandaş bize dokunuyor. Dolayısıyla vatandaşa söyleyecek, anlatacak çok sözümüz var. Çok şükür vatandaşımızın arasına çıkacak yüzümüz de var.'

Bakan Kavaf, AK Parti İl Başkanlığı'nın ardından Huzurevini, Müşerref Yırcalı Çocuk Yuvası'nı, Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nu da ziyaret edecek. Bakan daha sonra Manisa'ya geçecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Bakan Kavaf:60 Çocuk Cezaevinden Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement