Barınaktaki İddialara Başkan Özçınar'dan Tepki - Son Dakika
Güncel

Barınaktaki İddialara Başkan Özçınar'dan Tepki

Barınaktaki İddialara Başkan Özçınar\'dan Tepki

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde bir veterinerlik öğrencisinin Facebook'ta paylaştığı, belediyeye ait hayvan barınağında çekildiği ileri sürülen, 'bir köpeğin aç bırakılan diğer köpekler tarafından parçalanmış hali' ve barınaktaki kötü koşuları gösteren fotoğraflar tepkilere neden oldu.

10.10.2014 10:18

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde bir veterinerlik öğrencisinin Facebook'ta paylaştığı, belediyeye ait hayvan barınağında çekildiği ileri sürülen, 'bir köpeğin aç bırakılan diğer köpekler tarafından parçalanmış hali' ve barınaktaki kötü koşuları gösteren fotoğraflar tepkilere neden oldu. Kiraz Belediye Başkanı MHP'li Saliha Şengül Özçınar iddiaların asılsız olduğunu, o fotoğrafların belediyelerine ait barınakta çekilmediğini söyledi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrencisi Türkan Ceylan, geçen hafta Facebook'taki sayfasında, yaklaşık 50 köpek bulunan Kiraz Belediyesi Hayvan Barınağı'nda bir hayvansever tarafından çekildiğini ileri sürdüğü diğer köpekler tarafından parçalananarak yenen köpek leşinin fotoğraflarını paylaştı. Ceylan, geçen Ramazan Bayramı'nda çekildiğini öne sürdüğü, hayvanseverlerin tepkisini çeken fotoğrafları Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Esin Önder ile de paylaştı. 'GÖNÜLLÜ ÇALIŞTIĞIMIZ BARINAĞA GİRMEMİZ YASAKLANDI'

Vetenerinerlik öğrencisi Türkan Ceylan, hayvansever Canan Çiftçi ile 6 ay boyunca belediyenin hayvan barınağında koşulların düzeltilmesi için gönüllü olarak çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Ancak, belediyeden hiçbir destek göremedik. Ne veteriner, ne de hayvanların beslenmesi için yiyecek verdiler. Köpeklerin beslenmesi ve tedavileri için kendi imkanlarımla haddi hesabı olmayan paralar harcadım. Birlikte mücadele ettiğimiz Canan Hanım da otomobiliyle hasta köpekleri İzmir'deki klinikleri tedavileri için taşıdı. Bu nedenle borca bile girdi. Daha sonra, geçen 17 Temmuz'da, 'Köpekleri barınaktan saldı' denilerek, belediyenin şikayetçi olması üzerine hakkında dava açıldı. İkimizin de barınağa girmesi yasaklandı. Bu suçlamalar çıkınca, mandıradan süt geldiğini söylediler. Ancak, mandıradan gelen peynir altı suyunu köpeklere içirip hayvanlara su bile vermediler."

Barınaktaki kötü koşulları Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar'a da anlattığını belirten Ceylan, "Notlar alıp 'elimizden geleni yapacağız' dedi. Ancak, Elazığ'dan tatil için geldiğimde, barınakta 8 yavru köpeği bağlı ve aç susuz buldum. Bu durum kimsenin vicdanına sığmaz" diye konuştu.

'LARI PAYLAŞTIKTAN SONRA'

Normalde barınakta işitme engelli bir görevlinin olduğunu ancak bu kişinin belediye tarafından başka işlerle de görevlendirildiğini ileri süren Ceylan şunları kaydetti:

"Ancak, barınakta aç bırakılan köpeklerin diğer güçsüz köpekleri yediği görüntü ve fotoğrafları paylaşmamdan sonra, belediye hemen başka görevlileri de buraya gönderdi. Barınağa çeki düzen verilmeye başlandı. Ancak, kameralarla izlendiği söyleyenen barınaktaki görüntüleri izlemek istediğimizi söylediğimizde izin verilmedi. İçeri girmemize de şu an izin verilmiyor. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra muhtemelen gazetecileri davet edeceklerdir."

BAŞKAN ÖZÇINAR: İDDİALAR ASILSIZ

Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar ise, Ceylan'ın iddilarının asılsız olduğunu ileri sürüp, Facebook'tan cevap verdi. Başkan Özçınar, şunları söyledi:

"Kiraz'da yaşayan, hayvanları seven bir vatandaşımız tarafından resmi olmayan bir internet sayfasında vahşet içeren bir fotoğraf yayınlandı. Fotoğrafın altında da belediyemiz bünyesindeki geçici hayvan barınağımızda aç kalan hayvanların birbirini yedikleri yönünde bir bilgi vardı. Öncelikle biz 'Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' felsefesiyle yola çıktık. Bu çizgimizden de asla sapmadık. Kaldı ki, Kiraz da bugüne kadar bir barınak yoktu. Hayvanlara değer verdiğimiz için seçim öncesinde söz verdiğimiz gibi geçici bir barınak yaptık. Onlarla ilgilenmesi için bir personelimizi görevlendirdik. Hergün düzenli olarak ekmek ve sütlerini verdik. Bu konuda şüphesi olan varsa tüm mandıralardan gidip bilgi alabilir. Bunun yanı sıra düzenli olarak veterinerimiz kontrollerini yapmaktadır. Hayvanlarımız için alınan tüm bakım malzemesi ve ilaçlarımızın faturaları elimizde mevcuttur. İyileştirme çalışmalarımızda devam etmektedir. Kaldı ki bu haberi yayınlayan vatandaşımız o görüntüleri bir başkasının ona gönderdiğini söylemekte. O görüntüler barınağımızın olduğu alanda çekilmemiştir. O alanda 24 saat kamera sistemimiz vardır. Görüntülerde tüm vatandaşlarımızın, hayvansevenlerimizin bakabileceği konumdadır. Belediye olarak bu masum hayvanlarımızı öldürecek olsak niye barınak yapalım? Bu haberi ve suçlamayı belediyeye mal eden bu kişileri kınıyorum." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barınaktaki İddialara Başkan Özçınar'dan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement