Başbakan Erdoğan'a Destek Yürüyüşünü Tamamlayan Can, İstanbul'a Döndü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'a Destek Yürüyüşünü Tamamlayan Can, İstanbul'a Döndü

Başbakan Erdoğan\'a Destek Yürüyüşünü Tamamlayan Can, İstanbul\'a Döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için kefeni simgeleyen beyaz çarşafa sarınarak Ankara'ya yürüyen Remzi Can, İstanbul'a döndü.

07.01.2014 14:45

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için kefeni simgeleyen beyaz çarşafa sarınarak Ankara'ya yürüyen Remzi Can, İstanbul'a döndü.

Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarına destek amacıyla 12 gün önce İstanbul'da, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un kabrinin bulunduğu Edirnekapı Şehitliği'nden başladığı ve Ankara'daki TBMM binasında sonlandırdığı yürüyüşle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Can, yürüyüşünün çok zorlu geçtiğini söyledi.

Can, Başbakan Erdoğan'ı iki gece üst üste rüyasında gördüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 Aralık'tan itibaren hükümetimize ve devletimize yapılan saldırılara tepki amacıyla yola çıktım. Yolculukta yağmur ve kar görmedim ama çok soğuktu. Yolculuk esnasında köpeklerden çok rahatsız oldum. Bana çoğunlukla, neden kefenle yürüdüğümü sordular. Ben de Başbakanımızın göreve geldiği günden beri kullandığı 'devletimiz ve milletimiz için kefenimiz üstümüzde bu yola çıktık' sözünü hatırlattım. Yürüyüşüm sırasında halktan olumlu tepkiler aldım. Birçok kişi beni durdurarak kutladı."

Ankara girişinde AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerince karşılandığını aktaran Can, "Yürüyüşüm sırasında para teklifi yapanlar hatta Ankara'nın girişinde tabiri caizse beni caydırmaya çalışanlar oldu. Ancak ilk başta da söylemiştim. 'Satılacak davam yok benim. Başbakanımızı gönülden destekliyorum' dedim ve yürüyüşümü TBMM'nin önünde tamamladım" diye konuştu.

Can, inancın önemini vurgulayarak, "İnanıyorsanız bir şeyi başarabiliyorsunuz. Yola çıkarken hep atalarımdan örnek aldım. Sarıkamış'taki dedelerimiz, atalarımız benden daha zor durumdaydı, zor şartlardaydı. Ben onlardan daha iyi şartlarda olduğuma inandığım için bu kıyafetle mücadeleye çıktım. Başbakanımız ve arkadaşlarına destek vermek istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan ile yoğun programından dolayı görüşme fırsatı bulamadığını kaydeden Can, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'a Destek Yürüyüşünü Tamamlayan Can, İstanbul'a Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement