Başbakan Erdoğan Manisa'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Manisa'da

Başbakan Erdoğan Manisa\'da

Erdoğan, Demirci'de toplu açılış töreninde konuştu: (1) "Artık bizim yavrularımız geleceği farklı okuyacaklar ve ellerinde molotofkokteyli ile dolaşan gençler olmayacak, elinde satırla, baltaya gezen gençler olmayacak" "İnşallah bizi ayıramayacaklar, bizi bölemeyecekler, biz bugüne kadar nasıl bir olduysak.

29.12.2013 15:03

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık bizim yavrularımız geleceği farklı okuyacaklar ve ellerinde molotofkokteyli ile dolaşan gençler olmayacak, elinde satırla, baltaya gezen gençler olmayacak" dedi.

Erdoğan, Demirci ilçesinde toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Manisa'ya gelirken aslında Demirci ziyaretini son anda programa aldıklarını söyledi.

Manisa'da muhteşem bir açılış töreni yaptıklarını, çeşitli hizmetleri, eserlerin açılışını gerçekleştirdiklerini ve bununla da kalmayıp Turgutla'ya geçtiklerini hatırlatan Erdoğan, geceyi Manisa'da geçirip ardından Akhisar ve Demirci'ye geldiklerini oradan da Salihli'le gideceklerini ifade etti.

"Kardeşlerim, biz bu yola çıkarken 'milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz" dediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar eğitimde yaptıklarımızı biliyorsunuz söylememe gerek var mı? Okullarımızı açmaya devam ediyoruz. Unutmayın sıralarınızın üstünde kitaplarımız ücretsiz her yıl dağıtılıyor. Hatırlayın 10-15 yıl öncesine kadar kitaplarımızı dahi bulamazdık. Kırtasiyeciye giderdik gerekli kitapları bulamazdık, şimdi okullar başlarken Türkiye'nin dört bir yanında birinci sınıf kuşe kağıt buluyoruz sıralarımızın üstünde. Artık bu noktada sıkıntı yok. Bunu da yeterli bulmadık şimdi FATİH Projesi'yle yeni bir adım atıyoruz. Artık okullarımızda akıllı tahtalara geçiyoruz şu anda. Bazı okullarımıza akıllı tahtalar geldi bunun yanında tablet bilgisayarlar geldi, dev bir ihaleye hazırlanıyoruz. Bu ihale yapıldığı anda Türkiye genelinde 10 milyon tablet bilgisayarı yavrularımıza dağıtmış olacağız. Bütün bunlar 3-4 seneyi alacak ama bir şey oluyor Türkiye'de, artık bizim yavrularımız geleceği farklı okuyacaklar ve ellerinde molotofkokteyli ile dolaşan gençler olmayacak, elinde satırla, baltaya gezen gençler olmayacak. Biz öyle bir gençlik istiyoruz ki inançlı, milli değerlerine bağlı bir gençlik olsun, muhafazakar, demokrat bir anlayışla geleceğin yeni Türkiye'sini inşa eden bir gençlik olsun. Kardeşlerim istiyoruz ki bu gençlik sadece kuru kuruya bir kafatası milliyetçiliği yapmasın. Kuru kuruya bu ülkede 'yok ben Türk yok ben Kürt milliyetçisiyim' demesin. Bu ülkede 76 milyon bir olalım, diri olalım, kardeş olalım. Biz Türkü'yle, Kürdü'yle, Lazı'yla Çerkesi'yle, Gürcüsü'yle, Boşnağı'yla, Arnavutu'yla yaradılanı yaradandan ötürü sevelim."

"Ayrımcılığa fırsat vermeyeceğiz"

Ayrımcılığa fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bizim dinimizde siyah beyaz ayrımı yok. Kardeşlerim, kimse sipariş üzere doğmuyor, Allah nasıl takdir ettiyse öyle doğuyor, öyleyse kimseyi ayırmayacağız" diye konuştu.

"Şunu bilmenizi istiyorum, inşallah bizi ayıramayacaklar, bizi bölemeyecekler, biz bugüne kadar nasıl bir olduysak bundan sonra da bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz Afyonkarahisar'dan yola çıkarken şöyle dedik, Kürdü'yle, Türkü'yle, Abazası'yla, Boşnağı'yla tek millet dedik kardeşlerim, bitmedi tek bayrak dedik. Bayrağımız tek, rengi şehidimizin kanı, hilali bağımsızlığımızın ifadesi yıldızdır. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz hiç merak etmeyin. Kardeşlerim şunu da unutmayın, bayrağımızın yıldızı şehidimizin simgesidir onun için şair ne dedi 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Bu vatan 780 bin kilometrekaredir. Vatanımızın üstünde kimse operasyona kalkışmasın karşısında bizi bulur.

Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede bir CHP var, Hakkari'ye gider Türk bayrağını unutur. Hakkari'ye niye götür müyorsun orada niye sallandır mıyorsun, orası Türkiye Cumhuriyeti değil mi? CHP Genel Müdürü kimlerle anlaştın da götüremedin" dedi.

AK Parti'nin Diyarbakır'da yaptığı mitingi hatırlatan Erdoğan, "O meydan Türk bayraklarıyla nasıl gümbür gümbür inliyordu gördünüz mü? Bizi ayırmak isteyenlere Diyarbakır meydanında bunun cevabını verdik. Biz 780 bin kilometrekarede aynıyız. CHP ise kumsalların partisi" şeklinde konuştu.

- Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement