Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar Açıklaması

Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar Açıklaması

Birçok gazetenin ajans haberlerinin kelimesine virgülüne dahi dokunmadan kullandığını söyleyen Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, “İnternet sitelerinin büyük çoğunluğu kes yapıştır anlayışındadır” dedi.

16.07.2014 12:34

Birçok gazetenin ajans haberlerinin kelimesine virgülüne dahi dokunmadan kullandığını söyleyen Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, "İnternet sitelerinin büyük çoğunluğu kes yapıştır anlayışındadır" dedi.

Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetelerin gazetecilik yapmadığını, okurun da bunu gördüğü için gazete almadığını söyleyen İl Müdürü Mustafa Bayraktar, " Türkiye'de günlük satışların ortalama 5 milyon olması bile lükstür. Bu rakamın 10 milyona 15 milyona, hatta 30 milyona çıkması için ilk etapta gazetecilerin gazetecilik yapması gerekiyor. En büyüğünden en küçüğüne kadar herkes sırtını dayayacak yer arıyor. Çoğunluğun derdi gazetecilik falan değil. Bu olacak şey değil. Öyle görünüyor ki, kısa zaman içerisinde ajans anlayışı gazeteciliği ciddi şekilde sekteye uğratacak. Okur bunu görmüyor mu, elbette görüyor ve bunun faturasını gazetelere çıkarıyor" dedi

"REKLAM, OKUNAN GAZETEYE VERİLİYOR"

Aynı haberin virgülüne dahi dokunulmadan farklı 4-5 gazete görülebildiğini dile getiren Mustafa Bayraktar, "Bazıları utanmadan sıkılmadan kendi muhabirinin imzasını atabiliyor. Böyle gazetecilik mi olur Allah aşkına. Okur hangi gazetelerin özel haber yaptığını, hangi gazetelerin fark oluşturduğunu görüyor ve değerlendirmesini de ona göre yapıyor. Sadece okur mu, elbette hayır. Reklam dünyası da bunun farkında. Vermek istediği reklamlarının okur oranı en yüksek gazeteye vermek istiyor ki, bu da son derece doğal. Bakın gazetelerin sayfalarındaki reklamlara ve elde edilen gelirlere, bunu çok rahat görebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Gazetelerin aynı matbaadan çıkmış gibi farklı olmamasının reklamcıların gözünden kaçmadığını dile getiren Bayraktar, "Reklam pastasının daraldığı bu günlerde çıkış için gazetelerin albeni oluşturması gerekir. Her şey zincirin halkaları gibidir. Eğer gazeteciler, gazete gibi gazete çıkarıp, ajans gazeteciliğine bağlı kalmadan özel ve güncel haberlerle gazetelerini hazırlayıp, spordan siyasete, kültür sanata ekonomiye, kısaca her alandan haberlere yer verirse o zaman okur sayısı hiç küçümsenmeyecek kadar artacaktır. Sadece okur sayısı değil, reklamcıların ilgisi yeniden gazetelere yönelecektir. Reklam pastasının her geçen yıl biraz daha eridiğini görüyoruz. Reklam almak için müşteri arayan ve kendi değerinin çok çok altında fiyatlarla reklam yayınlamak zorunda kalan gazeteler, kaliteli ve etkin habercilik yaparlarsa çark tersine dönecektir" şeklinde konuştu.

"MEDYANIN KALİTESİ TOPLAM KALİTESİYLE EŞDEĞER"

Medyanın kalitesinin toplumun kalitesiyle eşdeğer olduğunun da altını çizen Bayraktar,"Kaliteli gazete çıkartılabilse çok daha etkin ve üretken bir toplum ortaya çıkar. Özgürce soran, sorgulayan, araştıran, okuyan, değerlendiren, değerlerine sahip çıkan, sevgi ve saygıyı rehber edinen, fazlalıklarını atan, çalışan, üreten, bilgi sahibi olan, geleceğe çok daha pozitif bakan genç nesil yetiştiren bir toplum, Türkiye'yi her alanda beklentilerin çok üstünde bir noktaya taşımaz mı? Bunun için herkesin ve her kesimin silkelenip ayağa kalkması lazım.Maalesef şu anda sadece gazeteler değil, internet, işitsel ve görsel iletişim araçlarını da bunun içine kattığınızda medya başarılı bir sınav vermiyor. Bütün katkı ve desteklere rağmen kendini yenilemeyen ve yenilememekte direnenler zaman içerisinde erimeye, hatta yok olmaya mahküm olacaktır. Gündem belirleyen, sorunlara çözüm arayan ve kamuoyu oluşturan gazete sayısı bugün kaç tanedir? Herkes eteğindeki taşları döküp kapısının önünü süpürmek zorunda" açıklamasında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement