Başkent Dayanışması Başkentin Geleceğini Arıyor - Son Dakika
Güncel

Başkent Dayanışması Başkentin Geleceğini Arıyor

Başkent Dayanışması Başkentin Geleceğini Arıyor

Başkent Dayanışması – Ben Ankara bileşenleri yerel seçim çalışmalarına başladı.

28.01.2013 08:42

Başkent Dayanışması Yerel Seçimlere doğru Başkentin geleceğini arıyor

Ben Ankara bileşenleri olarak bir araya gelen 36 örgüt, yerel seçim üzerine kurguladıkları çalışmalarına başladı. Ben Ankara bileşenleri Ankara için bir şey yapmak gerekliliğinden yola çıkarak aynı isimle adlandırdıkları çalışmalarında Ankara'yı masaya yatırıyor. Ankara'nın geleceğinin sorgulanması üzerine yoğunlaşan çalışmaların ilkini Mimarlar Odası Ankara Şubesi koordine ediyor. Gençlerin, yaşlıların, engellilerin, çocukların, kadınların, memurların, akademisyenlerin, sanatçıların ve daha bir çok kesimin nasıl bir Ankara istediklerini sorgulayacak ve arayışa girecek olan toplantılarla Ankara A'dan Z'ye tartışılacak. "Ankara için Bir Şey Yapmalı" başlığı altında bir dizi etkinlik ve tartışmalar yürütülecek.

"HERKES BİŞEY YAPMALI"

Başkent Dayanışması "Ankara için Bir Şey Yapmalı" tartışmaları öncelikle Başkent Dayanışmasının Ankara için neyi hedefledikleri sunumu ile başlayacak ve tartışmacılarla birlikte informal sohbet ortamında Ankara için çözüm önerilerini, yerel demokrasi ve demokrasi mücadelesini tartışacaklar. Her toplantıda Ankara'ya dair fikri olanlarında prteik önermeleriyle sunum yapabilecek.

İlki 2 Şubat'ta Mimarlar Odası 5. kat toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan etkinlikte akademisyenler Ankara'yı ve yerel demokrasiyi konuşacak. Başkent Dayanışması adına Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan'ın sunumuyla başlayacak olan etkinlikte ,Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan'ın yönlendireceği informal sohbetin konukları Prf.Dr.Ruşen Keleş, Prf.Dr. Aziz Konukman, Prof.Dr.İlhan Tekeli, Yrd.Doç. Sonay Bayramoğlu ve Doç.Dr. Tarık Şengül'den oluşmaktadır. Ankara İçin Bir fikrim var sunumu ise KORDER'den Nevin Apaydın tarafından AKM alanları üzerine yapılacaktır. Bişey yapmalı toplantılarının ikincisi "Kadınlar Nasıl Bir Ankara İstiyor" temasıyla, Başkent Dayanışması Bileşenlerinden Mülkiyeliler Birliğinin koordinasyonunda gerçekleştirilecektir.

Başkent Dayanışması sekreteryasını yürüten Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan "Daha yaşanılası bir Ankara için yerel yönetimlere doğru Ankara için Bişey yapıyoruz, elimizi taşın altına koyuyoruz. Başkentte yaşayan inisiyatiflerin halkın, Nasıl bir Ankara, Nasıl Bir Yerel Yönetim istediklerinin programını oluşturmayı hedefliyoruz. Biz bişey yapıyoruz ,herkes Ankara için bişey yapmalı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkent Dayanışması Başkentin Geleceğini Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement