Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Adana Gençlik Kolları üyelerinden detay- AK Parti Adana Gençlik Kolları Başkanı Alper Güler'in konuşması- AK Parti Adana Gençlik Kolları üyelerinin slogan atması- Yardım tırın uğurlanması Bayırbucak Türkmenlerine yardım- AK Parti Adana Gençlik Kolları ve Ceyhan Belediyesi tarafından toplanan yardım malzemelerini taşıyan 4 tır yola çıktı Bayırbucak Türkmenleri için AK Parti Adana Gençlik Kolları üyeleri, Ceyhan Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle toplanan 4 yardım tırı Suriye'ye uğurlandı.

05.01.2016 20:40

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Adana Gençlik Kolları üyelerinden detay- AK Parti Adana Gençlik Kolları Başkanı Alper Güler'in konuşması- AK Parti Adana Gençlik Kolları üyelerinin slogan atması- Yardım tırın uğurlanması Bayırbucak Türkmenlerine yardım- AK Parti Adana Gençlik Kolları ve Ceyhan Belediyesi tarafından toplanan yardım malzemelerini taşıyan 4 tır yola çıktı Bayırbucak Türkmenleri için AK Parti Adana Gençlik Kolları üyeleri, Ceyhan Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle toplanan 4 yardım tırı Suriye'ye uğurlandı.AK Parti Adana Gençlik Kolları Başkanı Alper Güler, parti binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, komşu ülke Suriye'de Türkmenlere yönelik baskı ve zulümlerin devam etmesini kınadıklarını söyledi.Bayırbucak Türkmenlerinin direnişini gururla takip ettiklerini ve desteklediklerini aktaran Güler, şöyle konuştu: "Burada bulunan her bir kardeşimizin gayreti ve fedakarlığı, Adana'nın sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla hazırlanan içinde en ihtiyaç duyulan gıda ürünü un olan yardım tırlarını Suriye'deki kardeşlerimize gönderiyoruz. Belki göndermiş olduğumuz bu yardım bir günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak fakat burada önemli olan onların yanında olduğumuzu gösterebilmek."Rus savaş uçaklarının İdlib'de ve diğer sivil bölgelerde yaşam alanlarına ağır hava bombardımanları gerçekleştirdiğini anımsatan Alper Güler, özellikle temel ihtiyaçların karşılandığı fırınların ve marketlerin bombalanarak mazlum sivillerin açlığa, susuzluğa terk edildiğini ifade etti.AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni'nin de katıldığı törende konuşmaların ardından un yüklü tır, okunan dualarla uğurlandı. Ceyhan Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan "Elini Türkmeneli'ne Uzat" kampanyası kapsamında toplanan 3 tır yardım malzemesi de düzenlenen törenin ardından yola çıktı.Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İstasyon Caddesi'ndeki törende, kampanya çerçevesinde daha önce toplanan 5 tır yardım malzemesinin yerine ulaştığını hatırlattı.Hayırsever vatandaşlar ile AK Parti Ceyhan ve Çukurova Gençlik Kolları üyelerinin kampanyaya destek verdiğini belirten Öztürk, "Yardımlar içerisinde kışlık giyecek, yatak, battaniye ve temel gıda maddeleri bulunuyor. Çok zor şartlarda canını, malını, namusunu ve vatanını korumak için mücadele veren Türkmenlerin gazasının mübarek olmasını diliyorum. Kadirşinas milletimiz, dünyanın neresinde olursa olsun her zaman mazlumun yanında olmuştur" dedi.

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • M.baz: Allah akil versin bize ne zaman birbirimizin varliginda . Rahatsiz olmayacagiz bir birini yiyen akilsiz muslumanlar. 0 0 Yanıtla

Advertisement