Belediyeden Görüntü Sızdırdığı İddia Edilen İşçiye Beraat - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Görüntü Sızdırdığı İddia Edilen İşçiye Beraat

Belediyeden Görüntü Sızdırdığı İddia Edilen İşçiye Beraat

Ordu'nun Aybastı İlçe Belediye Başkanı AK Partili İzzet Gündoğar, AK Parti Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, bir özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında açılan 'Rüşvet almak ve vermek' suçlamasıyla ilgili...

31.01.2013 11:15

Ordu'nun Aybastı İlçe Belediye Başkanı AK Partili İzzet Gündoğar, AK Parti Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, bir özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında açılan 'Rüşvet almak ve vermek' suçlamasıyla ilgili belediyedeki para alışverişini gösteren güvenlik kamerası görüntülerini dağıttığı iddia edilen ve hakkında 'Özel yaşamı ihlal' iddiasıyla dava açılan belediye çalışanı Mitat Aksu, beraat etti.

Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'na TOKİ tarafından yapılacak 254 konutun ihale süreci ile bağlantılı olarak özel şirketin yetkilisi Şemsettin Özcan'ın Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve 23'ncü dönem AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz arasında Aybastı Belediyesi 'ndeki para alışverişine ilişkin görüntülerin CHP milletvekillerine sızdırdığı öne sürülen Aybastı Belediyesi zabıta amiri Mitat Aksu görevinden alınarak Fen İşleri Müdürlüğü'ne sürüldü. Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak belediye çalışanı Mitat Aksu'dan davacı oldu. Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi, Mitat Aksu hakkında 'Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlamasıyla geçen yıl dava açıldı.

Mahkemede Mitat Aksu'nun avukatı görüntülerin kaydediliş biçimine göre özel hayatın gizliliğini ifade edecek herhangi bir görüntü olmadığını, Ayhan Yılmaz ve İzzet Gündoğar hakkında rüşvet almak suçlaması ile Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını söyledi. Avukat, bu davada da görüntülerin içeriğinin mahkemede sanıklar tarafından itiraf edildiğini anlatarak müvekkilinin beraatini istedi. Mahkeme, Mitat Aksu'ya yöneltilen suçun özel hayatın gizliliğini ihlal niteliğinde olmadığına kanaat getirerek kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden dolayı beraatine karar verdi.

RÜŞVET DAVASI 8 ŞUBAT'TA

CHP milletvekilleri Atilla Kart, Rıza Yalçınkaya ve Süheyl Batum'un suç duyurusu üzerine geçen yıl haklarında rüşvet almak ve vermekten dolayı dava açılan Ordu'nun Aybastı İlçesi Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, AK Parti Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına 8 Şubat'ta devam edilecek. Yargılaması devam edilen sanıkların 12 yıla kadar hapsi isteniyor. - Ordu/ Aybastı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyeden Görüntü Sızdırdığı İddia Edilen İşçiye Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement