Belleklerde Yaşayan Bodrum - Son Dakika
Güncel

Belleklerde Yaşayan Bodrum

Belleklerde Yaşayan Bodrum

Cezmi Çoban'ın " Belleklerde Yaşayan Bodrum" adlı kitabının Söyleşi ve İmza günü Etkinliği 20 Kasım tarihinde gerçekleşti.

21.11.2012 15:49

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Mavi Galeride; Araştırmacı - Yazar Cezmi Çoban'ın " Belleklerde Yaşayan Bodrum" adlı kitabının Söyleşi ve İmza günü Etkinliği 20 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşti.

Cezmi Çoban'ın Söyleşi ve İmza gününe Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Meclis Üyesi Tarık Eray Çakır, Yazı İşleri Müdürü Pembegül Yıldız ve Bodrum'un tarihine kültürüne sahip çıkan tarih severler bir araya geldi.

Söyleşi programında öncelikli olarak kitaba başlama hikâyesini, kitapta emeği geçen kişileri anlattı. Navarin Deniz Savaşı Gazi'sinin Torunu Turgutreiste yaşayan Haris Tengiz ile yaptığı röportajı ve 2011 yılı, TRT belgesel ödülleri için hazırlanan, yönetmenliğini Hasan Cingiz, Seslendirmesi Göknur Gürcan ve araştırma metni tarafınca yazılan " EGENİN SON AŞIĞI: MUSTAFA BACAKSIZ " belgeselini de katılımcılarla paylaşan Çoban katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

"Belleklerde Yaşayan Bodrum" kitabıyla Bodrum'un genel tarihi, kültürü, dili, gelenek ve görenekleri, inançları ve Bodrum hakkında merak edilen birçok bilgiyi bulmak mümkün. Bodrum üzerine yazılan diğer kitaplardan ayıran en büyük farkı Bodrum'u Bodrumluların ağzından kaleme dökmesidir. Şehrin çok az bilinen II. Dünya Savaşı yılları, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına yön vermiş köklü aileler, Türk siyaset tarihindeki Bodrumlu isimler ve daha neler neler… Bodrum tarihini merak edenlerin kesinlikle okunması gereken bir kitap.

Araştırmacı- Yazar Cezmi Çoban söyleşi programının ardından gelecek nesil için büyük bir eser niteliği taşıyan " Belleklerde Yaşayan Bodrum" adlı kitabını okurları için imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belleklerde Yaşayan Bodrum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement