Benzine Bir Zam Daha! - Son Dakika
Güncel

Benzine Bir Zam Daha!

Benzine Bir Zam Daha!

İşte yapılan son zamdan sonra benzin fiyatları

03.05.2011 09:21  Güncelleme: 10:11

Akaryakıt firmaları, benzine 9 kuruş zam yaptı. Yapılan fiyat ayarlamasının ardından 95 Oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 4, 29 liraya yükseldi. Motorinde fiyat değişikliği olmadı.

Benzini 5 liraya çekmeye çalıştıklarını, arabaya binmenin lüks haline geldiğini söyleyen Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, "Borç yapılandırmasından devletin kasasına 36 ayda 50 milyar lira girecek.

Akaryakıt üzerindeki ÖTV ve KDV'ye yapılan 20 kuruşluk kriz vergisi kaldırılsın borç yapılandırmadan gelecek para kullanılsın. " önerisinde bulundu. Petrol fiyatlarındaki küçük artışları zam olarak yansıtmayı ihmal etmeyen akaryakıt dağıtım şirketleri, benzinin 4, 5 sınırına dayanmasına neden oldu.

Araç sahipleri, bu sabahtan itibaren 95 Oktan kurşunsuz benzini 4, 29 liraya almaya başladı. İzmir ve İstanbul'da 4, 29 liraya satılan 1 litre benzin, Ankara'da 4, 30 liraya satılıyor. Enerji piyasasının başıboş bırakılması sebebiyle sektörde kartel oluştuğunu kaydeden Kaya, bu nedenle vatandaşın akaryakıtı çok pahalıya kullanmak zorunda bırakıldığının altını çizdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun fiyatları gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Kaya, "Varil olarak petrol kaç liraya gelip tüketiciye ne kadara sunuluyor. Rekabet Kurulu'nun, fiyat anlaşması olup olmadığını da mutlaka kontrol etmesi gerekiyor. Akaryakıtın 5 lirayı bulacağını öngörüyoruz. Akaryakıtı 5 liraya çekmeye çalışıyorlar. " dedi.

ARABAYLA PİKNİĞE GİTMEK LÜKS OLDU

Hükümetin, ÖTV ve KDV'de son 2 kez yaptığı 20 kuruşluk zammı geri alması halinde 50 kuruş indirim olacağını aktaran Kaya, "En müsait zaman bu zaman. Borç yapılandırmasında 36 ayda kasaya 50 milyar lira girecek. Devlet bütçede ÖTV indiriminden kaybettiğini oradan karşılayabilir. Vatandaş borcunu ödemek için koşuyor.

Devlet de fedakarlık yapmalı, vatandaşın rahat tüketim yapabileceği ortam özlüyoruz. Aracımızı alıp pikniğe gidebilelim istiyoruz. " diye konuştu. Deposunu dolduranların, her gün gelebilecek zamdan etkilenmemek için bunu yaptığını aktaran Kaya, 50 liralık benzinle pikniğe gitmenin lüks haline geldiğini aktardı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Benzine Bir Zam Daha! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement