Berkin Elvan İçin Yapılan Gösterilere Polis Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan İçin Yapılan Gösterilere Polis Müdahale Etti

Berkin Elvan İçin Yapılan Gösterilere Polis Müdahale Etti

Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerindeki gösterilerde polis ekipleri, gruplara müdahale etti.

15.03.2014 01:25  Güncelleme: 09:31

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde yapılan gösterilerde polis ekipleri, gruplara müdahale etti.

Berkin Elvan'ın ölümü ve HDP Fethiye İlçe Başkanlığı açılışındaki gerginlik nedeniyle Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda bulunan BDP seçim bürosu önünde toplanan bir grup, İpek yoluna kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında gruptan bazı kişiler, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taş, molotofkokteyli ve havai fişek attı.

Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler, ara sokaklara dağıldı.


NUSAYBİN'DEKİ GÖSTERİLER

Nusaybin'de ise Midyat Caddesi'nde BDP seçim bürosu önünde toplanan bir grup, ellerinde Berkin Elvan fotoğraflarıyla ilçe merkezine yürümek istedi.

Yüzü maskeli bazı kişilerin, Üçyol Kavşağı'ndaki MOBESE kameralarını tahrip etmek istemesi üzerine polis ekipleri, göz yaşartıcı gaz ve basınçlı suyla gruba müdahale etti. Yüzü maskeli kişiler, polis ekiplerine doğru havai fişek, molotofkokteyli ve ses bombası attı. Grup, daha sonra dağıldı.

Gösteriler sırasında, Demiryolu ve Midyat Caddesi'nde esnafın iş yerlerini kapattığı görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan İçin Yapılan Gösterilere Polis Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement