Beylikdüzü'nde Sarıkamış Şehitleri Rahmet ve Minnetle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Sarıkamış Şehitleri Rahmet ve Minnetle Anıldı

Beylikdüzü\'nde Sarıkamış Şehitleri Rahmet ve Minnetle Anıldı

Sarıkamış Harekatı’nın 99. yıldönümünde Sarıkamış şehitleri Beylikdüzü’nde rahmet ve minnetle anıldı.

27.12.2013 11:18

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıldönümünde Sarıkamış şehitleri Beylikdüzü'nde rahmet ve minnetle anıldı. Sarıkamış'ta kar altında yaşanan dramın sahnelendiği programda olayın ruhuna uygun duygu yüklü konuşma ve şiirler okundu.

Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıldönümü'nde Sarıkamış şehitleri, Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Kayak İhtisas Kulübü, Kültür Sanat Derneği ve Yerel Basın Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği anma töreni ile anıldı. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma töreninde, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 1914 yılında gerçekleşen Sarıkamış Harekatı sonrasında çekilen film ve fotoğrafların da sunumu yapıldı. Beylikdüzü'nde ilk defa gerçekleştirilen programda Sarıkamış Şehitleri için Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük ise dua okudu.

Sarıkamış'ta kar altında yaşanan dramın sahnelendiği programda yaşanan olayın ruhuna uygun, duygu yüklü konuşma ve şiirler okundu. Şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlarında katıldığı anma programında konuşan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Sarıkamış Harekatı'nın Türk tarihinde çok özel bir yeri olduğunu dile getirdi. Kaymakam Demirkol, vatanı için savaşmaya giden 90 binden fazla askerin, yoğun kış şartlarında karla soğukla mücadele ederek ve donarak şehit düştüğünü söyledi. Kaymakam Demirkol, bu acı olayın unutulmayarak, gelecek nesillere de aktarılması gerektiğini dile getirdi.

"TÜRK MİLLETİ'NİN EN BÜYÜK ACILARINDANDIR"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise, Sarıkamış Harekatı'nın 99. yılında şehit olan tüm askerleri rahmetle andıklarını belirtti. Başkan Uzun, "Sarıkamış Harekatı, Türk Milleti'nin ve insanlığın yaşadığı ender ancak büyük acılarındandır, adeta sözün bittiği yerdir. Tüm şehitlerimizi kalbimizde yaşatıyoruz" diye konuştu.

Beylikdüzü Kayak İhtisas Derneği Başkanı Metin Karayazı'da 22 Aralık 1914 yılında Allahuekber Dağları'nda, eksi 50 derece soğukta 90 binden fazla Türk askerinin düşmana tek kurşun atmadan çetin doğa şartlarıyla mücadelesini anlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Sarıkamış Şehitleri Rahmet ve Minnetle Anıldı - Son Dakika


Advertisement