'Bir Aylık İcraatlarımız Tüm Protestolara Yanıt Veriyor' - Son Dakika
Güncel

'Bir Aylık İcraatlarımız Tüm Protestolara Yanıt Veriyor'

\'Bir Aylık İcraatlarımız Tüm Protestolara Yanıt Veriyor\'

Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Türkiye Gençlik Birliği Üyesi Öğrencilerle Girdiği Diyalog ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Gelen Tepkilere Yanıt Verdi.

03.01.2011 16:01

CELAL Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrencilerle girdiği diyalog ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkilere yanıt verdi. Rekötr Pakdemirli, "Bir aylık icraatlarımız tüm protestolara yanıt veriyor. İcraatlarımız da gösteriyor ki tüm yaptıklarımız öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin rahatlığı ve başarılarının artması içindir" dedi.

Üniversite tarafından Manisa'dan Muradiye Kampusü'ne öğretim üyeleri için konulan servislerin sefere başlaması için düzenlenen törene katılan, Prof. Dr. Pakdemirli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımıcısı Bülent Arınç'ın ziyareti ve sonrasındaki yaşanan olaylarla ilgili gazetecilerin soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, olaylar nedeniyle siyasi ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan protestolar hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Rektör Pakdemirli, "Bir aydır yaptığım icraatlar buna cevap veriyor. Bir aylık icraatlarımız da gösteriyor ki tüm yaptıklarımız öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin rahatlığı ve başarılarının artması içindir" dedi.

Rektör Pakdemirli, tartıştığı ve "Sizi okuldan atarım" dediği TGB'li öğrenci hakkında da bilgi vererek, protestocu Erdem Özdemir'in Biyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. Bugüne kadar bir ceza uygulamadıklarını belirten Rektör Pakdemirli, "Hiçbir dersten geçtiğini duymadım. Yaptığımız araştırmalara göre, 1-2 hafta önce Dokuz Eylül Üniversitesi'nde terör örgütü lehine propaganda yapmak, darba karışmak suçlamalarından gözaltına alınmış ve üç gün sonra serbest bırakılmış. Mahkeme açılıp açılmayacağı İzmir adliyesince değerlendirilecek" dedi.

ARTIK AMBULANS VAR

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, bir öğrencinin Beden Eğitimi dersinden sonra kalp krizi geçirerek ölmesinin ardından Muradiye Kampusü'nde bir ambulansın hazır hale getirildiğini belirtti. Rektör Pakdemirli, "Saat 08.00'den 23.00'e kadar aracı kullanmak üzere iki şoför, Mediko merkezinde de Doç. Dr. Özgür Kurt görevlendirildi. Ayrıca en kısa sürede 2 acil müdahale uzmanı (paramedik) alınacak" diye konuştu.

ÇAY FİYATI DÜŞTÜ, TAŞIMA ÜCRETİ YOLDA

Rektör Pakdemirli, bütün kantinlerde iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü, ürün çeşitliliği ve hizmet kalitesinin arttırıldığını belirterek, "Çay ücretlerinin yüksekliği ile ilgili öğrencilerden gelen şikayetler değerlendirilmiş, 50 kuruş olan çay ücreti 30 kuruşa düşürülmüştür" dedi.

Manisa Muradiye öğrenci taşıma ücretleri konusunda ulaşım hizmetlerinde iyileştirmeler için ilgili kurumlarla görüşmeler sürdürüldüğünü kaydeden Pakdemirli, "Bu amaçla öncelikle Muradiye taşıma kooperatifi ile temasa geçilmiş, ücretlerin düşürülmesi, bekleme sürelerinin kısaltılması, öğrencilerimize daha nazik ve kibar davranılması hususunda taleplerimiz iletilmiştir. Ayrıca Manisa Belediye başkanımıza bir otobüs hattı koyma talebimiz iletilmiştir. Eğer taşıma kooperatifi 2 liralık ücreti 1,5 liraya indirmezse, gerekirse taşıma ihalesi açıp sorunu çözeceğiz" dedi.

YENİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ VE FAKÜLTELER

Eğitim kalitesini arttırmak üzere göreve geldiği gün başlattığı kadro çalışmaların büyük bir süratle devam ettiğini belirten Pakdemirli, "Bu kapsamda 40 araştırma, 22 öğretim görevlisi, 5 okutman olmak üzere toplam 67 öğretim elemanı alım ilanı, YÖK sayfasından duyurulmuştur. Ayrıca 88 öğretim üyesinin alınması veya unvan yükseltilmesi için çalışmalar son aşamaya gelmiş olup, kadro ilanı önümüzdeki hafta içerisinde verilecektir" dedi. Pakdemirli, Turgutlu'da bir teknoloji fakültesinin açılması için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın önderliğinde bir protokol imzalandığını hatırlatarak, "Fakülte binası inşaatı eski Turgutlu garaj mevkiinde devam etmektedir" dedi. Mehmet Pakdemirli, Sağlık Yüksekokulu'nun Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne, Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin de Ticari Bilimler Fakültesi'ne dönüştürülmesi çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

İSTEYEN REKTÖRE MESAJ ATABİLECEK

Yeni bir web sayfa tasarladıklarını da anlatan Pakdemirli, "Web sayfamızın sağ üst köşesinden 'Rektöre Mesaj' butonundan bana mesaj gönderebilirsiniz. Talepleriniz dikkatle incelenecek ve sınıflandırılarak problemlerin çözümü için çalışmalar yapılacaktır" dedi.

İLK SEFERE KATILDI

Pakdemirli, konuşmasının ardından, akademik ve idari personel için konulan servislerin ilk seferine katıldı. Pakdemirli'ye rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Çelik, Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu ve Prof. Dr. Erdoğan Özkaya da eşlik etti. Öğretim görevlileri için konulan iki otobüs her saat başı Rektörlük, İstasyon, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kenan Evren Sanayi Sitesi ve Muradiye güzergahında karşılıklı sefer yapacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bir Aylık İcraatlarımız Tüm Protestolara Yanıt Veriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement