Bodrumlular Kabusun Şokunu Atlatamadı - Son Dakika
Güncel

Bodrumlular Kabusun Şokunu Atlatamadı

Bodrumlular Kabusun Şokunu Atlatamadı

Devlet Bahçeli'nin Ortakent-Yahşi ve Bitez beldelerinin felaket bölgesi ilan edilmesi için gerekli girişimlerin bugün başlatılacağını söylediği belirtildi

31.01.2011 18:32

Muğla'nın Bodrum ilçesi ve beldelerinde geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve Muğla MHP Milletvekili Metin Ergün ve Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz , kendilerini arayan Devlet Bahçeli'den acil yardım istedi. Bahçeli'nin Ortakent-Yahşi ve Bitez beldelerinin felaket bölgesi ilan edilmesi için gerekli girişimlerin bugün başlatılacağını söylediği belirtildi. Felaketi yaşayan ve ölümden dönenler yaşadıkları kabusu göz yaşları içerisinde vekillere anlattı.

Bodrum'da Cuma günü öğle saatlerinde başlayan ve 7 saat süren sağanak yağışta taşan dereler nedeniyle felaket bölgesine dönüşen Ortakent- Yahşi ve Bitez beldelerinde incelemede bulunan MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP Muğla Milletvekili Metin Ergün, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez'den hasar ile ilgili bilgi aldı.

YAŞADIĞI KABUSUN ETKİSİNDEN KURTULAMADI

Felaket bölgelerini gezen Çobanoğlu ve Ergün gördüklerine inanmakta güçlük çekti. Yahşi yalısında Ergün ve Çobanoğlu'na yaşadığı kabusu göz yaşları içerisinde ve hıçkırıklar içinde anlatan 36 yaşında evli ve iki çocuklu ev kadını Zühra Aşkın 'Sel suları evin içine girip 1,5 metre yükselince eşimle dışarı çıktık, bu kez yine göğsümüze kadar olan sel suları ile karşılaşınca şok aldık, duvarların üzerine çıkarak hayatımızı zor kurtardık. Ancak canımızı kurtardığımıza sevinemedik, çünkü 15 yılda edindiğimiz tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Komşularda yatıyoruz, devletin acil olarak bize elini uzatması gerekir. Gelip gidenler çoğunlukta ama verilen sözler lafta kalmamalı' dedi.

ORTAKENT- YAHŞİ'DE 5 MİLYON TL' LİK ZARAR VAR.

Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Şahbaz bugüne kadar yapılan tespitlerde 400 ev ve işyeri ile 40 otelin birinci katının sular altında kaldığını , eşyaların kullanılamaz hale geldiğini ,Mavi bayraklı plaj ile beldenin alt yapısının yüzde seksen zarar gördüğünü belirterek 'İlk etapta acil olarak 3 milyon TL: ye ihtiyacımız var. Bu felaketin acılarını belediye olanakları çözmek ortadan kaldırmak mümkün değil, devletin acilen yardım etmesi şart,ekiplerimiz üç gündür 24 saat çalışıyor' dedi.

BAHÇELİ TELEFONLA ARADI BİLGİ ALDI.

Otellerin kullanılamaz hale geldiği, yolların çöktüğü bir çok yolun 40 yıl öncesinde olduğu gibi yeniden dere yataklarına dönüştüğü ve 200'e yakın evin eşyasının kullanılamaz halde olduğu görüldü. Ekibin ziyaretleri sırasında telefon ile Başkan Şahbaz ve Çobanoğlu'nu arayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bilgi aldıktan sonra iki beldenin acilen Afet Bölgesi ilan edilmesi için talimat vereceğini ilgilerle görüşeceğini söylediği belirtildi

Ortakent-Yahşi ve Bitez' den sonra ziyaretlerini Yalı beldesinde sürdüreceğini belirten Çobanoğlu ise 'Yaşanan felaketin boyutu gerçekten çok büyük. Vatandaş , esnaf ve belediyenin kendi imkanları ile bu felaketin altından kalkması mümkün değil. Bu nedenle Sayın Bahçeli'nin dediği gibi burası hemen bölge afet bölgesi ilan edilmeli devletin tüm güçleri buraya sevk edilmeli' dedi.

Bitez beldesindede 100'e yakın ev ve işyerinin zarar gördüğü zararın ise 2 milyon TL' nin üzerinde olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrumlular Kabusun Şokunu Atlatamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement