"Bozdağ Dürüstse Hedef Şaşırtmasın" - Son Dakika
Güncel

"Bozdağ Dürüstse Hedef Şaşırtmasın"

"Bozdağ Dürüstse Hedef Şaşırtmasın"

AKP'nin "Namusluysan Açıkla" Sözlerine CHP'den Yanıt Geldi.

10.03.2011 14:00  Güncelleme: 14:02

CHP Grup Başkanvekili M CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Namusluysan açıkla" sözüne, "Sayın Bozdağ gerçekten dürüstse hedef şaşırtmasın, savcıya ve ilgili kişiye çağrıda bulunsun" diye karşılık verdi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın dün yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

-"AKP BAHANE ARIYOR"-

Hamzaçebi, AKP'li Bozdağ'ın, yurt dışındaki vatandaşların oy kullanamaması konusunda CHP'yi suçlamasına, "AKP hedef şaşırtıyor. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanamamasının sorumluluğu doğrudan doğruya AKP'ye aittir" dedi. Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Sayın Bozdağ'ın bir hukukçu kimliği vardır. Bu açıklamayı üzüntü verici buluyorum. Hukukçu kimliğine yakışmamıştır. Anayasa Mahkemesine dava açılmasının yanlış olduğu, sakıncalı olduğu yönündeki bir demokrasi anlayışına sahip Sayın Bozdağ'ı kınıyorum.

Bu çarpık bir demokrasi anlayışıdır, çarpık bir hukuk anlayışıdır. AKP bir bahane arıyor. 2008 yılının mayıs ayında Anayasa Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdiği halde, o tarihten bu yana hükümet olmanın gereğini yerine getirmeyerek yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanılması yönünde hiçbir önlem almamıştır.

Seçime doğru giderken böyle bir açıklama sorumluluğu bir başkasına atma her zaman olduğu gibi CHP'ye atmadır. Hedef şaşırtmaktadır. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanamamasının sorumluluğu doğrudan doğruya AKP'ye aittir. CHP bu konuda üzerini düşeni yapmıştır."

-"NAMUSLUYSAN AÇIKLA" SÖZÜNE YANIT-

AKP'li Bozdağ'nı, "Namusluysan açıkla" sözüne de Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Sayın Bozdağ eğer gerçekten hukukçuysa bu konuda çağrı yapacağı kişiyi, makamı gözden geçirsin. Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda herhangi bir iddianın sahibi değildir. Biz bu tartışmaların herhangi bir tarafında değiliz. Bunları ciddiye almıyoruz. Bozdağ bir çağrı yapacaksa sayın savcıya böyle bir çağrıda yapabilir. Gazeteci olduğunu iddia eden kişiye çağrıda bulunabilir. Kılıçdaroğlu'na açıkla demeyi dürüst bulmuyorum. Sayın Bozdağ gerçekten dürüstse hedef şaşırtmasın, savcıya ve ilgili kişiye çağrıda bulunsun."

-AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN RAPORU-

Avrupa Parlamentosu tarafından yayınlanan son rapora AKP tarafından ilk kez tepki gösterildiğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekili, şöyle dedi:

"Nedeni şu; Rapor şunu söylüyor: Ergenekon ve Balyoz soruşturulmalarında usul hukukuna uygun davranılmadı.

Yargı bağımsız ve şeffaf hareket etmiyor.

Dava öncesi aşırı uzun tutukluluk süreci bağımsız yargılamaya zarar veriyor.

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasından dolayı kaygı duyuyoru, diyor.

AKP'nin nasıl bir AB üyeliği istediği ortaya çıkıyor. AKP kendi tek parti yönetiminin hakim olduğu bir demokrasi istiyor. Ortaya konulan tepkiler bunu gösteriyor."

-"CİDDİYE ALMADIĞI İÇİN SAYIN BAYKAL'I ARAMADI"-

Bir basın mensubunun, "Sayın Baykal'ın açıklaması var. Sayın Kılıçdaroğlu'na sitemini dile getiriyor, beni bilgilendirmesi gerekirdi diyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, şöyle dedi:

"CHP, bir senaryo yazılmak suretiyle bu senaryonun merkezine konulmak isteniyor. CHP yıpratılmak istenmekte. Sayın Baykal'ın hassasiyetini anlıyorum. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu makul bir açıklama yaptı. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Baykal'ı aramış olsaydı belki de olaya önem vermiş gibi bir algılamaya yol açabilirdi. Telefon etmek olayı ciddiye almak demektir. Ciddiye almadığı için Sayın Baykal'ı aramamıştır."

-"SAYIN KILIÇDAROĞLU HERHANGİ BİR AKP YÖNETİCİSİNİ İTHAM ETMİYOR"-

"Sayın Kılıçdaroğlu, kendisi açıklasın ismi diyor, burada bir töhmet altında bırakma var mı?" sorusuna da Hamzaçebi, "İlgili gazeteci öyle anlaşılıyor ki görüştüğü kişilerle ilgili görüşmeyi kayda alıyor. Sayın Kılıçdaroğlu herhangi bir AKP yöneticisini itham eden herhangi bir değerlendirmenin içerisinde değil.Bu iddiayı koyan bir gazeteci" dedi.

-İKLİM BAYRAKTAR PARTİNİN ÜST YÖNETİMİYLE NASIL GÖRÜŞTÜ?-

"Bu kişi partinin üst düzeyindeki kişilerle nasıl görüşebiliyor? Kılıçdaroğlu doğru davrandı mı?" sorusuna da CHP Grup Başkanvekili, şu yanıtı verdi:

"Siyasetçiler bir gazeteci görüşmek istediğinde sizin basın kartınız var mı diye sormazlar. Basın kartı olmadığı şimdi ortaya çıkıyor. Belki bir kimliği vardır. Basın da yer alan iddia; basın kartı kimliğine sahip değil.

İyi niyetle görüşürsünüz karşınızdaki kişi kötü niyetli ise sizin söylediklerinizi kayda alıyorsa bunlardan siyasi veya başka çıkarımlar yapmak istiyorsa o onun insafına, ahlakına kalmış bir şey."

-"ARAMAMASINI NORMAL BULDUM"-

"Kılıçdaroğlu'nun, Baykal'a haber vermemesini yanlış olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Sayın Baykal'ın hassasiyetini anlıyorum. Aramış olsaydı ciddiye aldı değerlendirmesi yapılabilirdi. Aramamasını normal buldum. Sayın Baykal'ın hassasiyetini normal karşılıyorum. Ortada bir kötü niyet yok, iyi niyet var. Kılıçdaroğlu burada iyiniyetle hareket etmiştir. Ciddiye almamıştır, ciddiye almadığınız bir konuda karşı tarafa bilgi vermezsiniz. Bilgi verirseniz karşı tarafın canını sıkarsınız."

-HÜSEYİN ÜZMEZ'İN TAHLİYESİ-

Bir basın mensubunun, "Hüseyin Üzmez'in tahliye edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, şöyle dedi:

"O davanın aşamasına bakılması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım Yargıtay'da mahkeme kararında ısrar etti. Bence gecikmeye meydan vermeden, dosyasının sırası gelmedi, zamanı gelmedi gibi bir değerlendirme yapmadan kamuoyunun hassas olduğu konularda yargının, Yargıtay'ın ilgili dairesinin süratle karar vermesini sağlamak gerekir."

-"MECLİS KAPANMADAN BEDELLİ ASKERLİK İLE İLGİLİ DÜZENLEME ÇIKARILSIN"-

Meclis kapanmadan çek mağdurları ile bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin çıkarılmasını isteyen ve bu konuda AKP'ye çağrıda bulunan Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Düzenlemiş oldukları çeklerin karşılıksız çıkmaları nedeniyle muhatap oldukları idari para cezasını ödeyemeyen vatandaşlarımından hapse olanlara yeni bir imkan tanınmalı. Fırsat vardır. Yeni bir Torba Tasarı var, buna ekleyebiliriz. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, tasarının görüşmeleri sırasında CHP bu öneriyi yapacaktır.

Bedelli askerlik konusunda büyük bir beklenti var, büyük bir birikim var. Geçmişte birikimleri eritmek adına böyle düzenlemeler yapıldı, bir defaya mahsus olmak üzere birikimi eritmek açısından bedelli askerlik düzenlemesini yapmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Meclis kapanmadan bu düzenlemeleri yapabiliriz."(ANKA/SON)

(MG/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Bozdağ Dürüstse Hedef Şaşırtmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement