Burdur Bakan Kurtulmuş Turizm Geliri Hedefimiz 30 Milyar Dolar - Son Dakika
Güncel

Burdur Bakan Kurtulmuş Turizm Geliri Hedefimiz 30 Milyar Dolar

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 yılında turizmdeki hedeflerinin 38 milyon turist, 30 milyar dolar gelir olduğunu açıkladı.

12.01.2018 15:04

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 yılında turizmdeki hedeflerinin 38 milyon turist, 30 milyar dolar gelir olduğunu açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bazı tesislerin açılışını yapmak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Burdur'a geldi. Bakan Kurtulmuş, programı kapsamında ilk olarak Burdur Valiliğini ziyaret etti. Numan Kurtulmuş burada yaptığı açıklamada, 2018 yılında Türkiye olarak 38 milyon turist hedeflediklerini söyledi. 2014 yılı rakamlarını geçmeyi ümit ettiğini kaydeden Bakan Kurtulmuş, 38 milyon turist hedefimiz var. Yine 30 milyar dolar gelir ümit ediyoruz dedi.

Bakan Kurtulmuş, bu yıl içinde Burdur'da yatırımların hızlanması için çalışacaklarını belirterek, bu çalışmaların Sagalassos ve Kybra antik kentlerine değer katacağını belirtti. Salda Gölü'nün turistik merkez haline getirilmesinin Burdur için önemli bir proje olacağını ifade eden Bakan Kurtulmuş, 2015 ve 2016'da dip yapmış turizmin 2017'de büyük bir hızla dönüş yapmış olması sevindiricidir. 2017'de 32.4 milyon turist ülkemize geldi ve 26 milyar dolar gelir elde ettik. Rekor 2014 yılındaydı. Bu yıl 2014 yılını geçeceğimizi ümit ediyorum diye konuştu.

REZERVASYONLARDA YÜZDE 40 ARTIŞ

Geçen yıla göre erken rezervasyonlarda yüzde 40'lık bir artış olduğunu aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu

Bu da önümüzdeki sezonun iyi geçeceğini ortaya koyuyor. Türkiye dünyanın en büyük en zengin arşividir, kütüphanesidir. Anadolu toraklarının her yerinde iz bırakmış medeniyetler. 24 büyük medeniyet bu topraklarda yaşamış. Çanakkale'de Troya yılının etkinliklerini başlattık. Hem Troya'nın hem Türkiye'nin tanıtılmasına gayret edeceğiz. Her yıl Türkiye'nin önemli bir varlığı üzerinden ülkemizin tanıtılmasını sağlayacağız.

Türkiye'nin büyük bir hazine üstünde olduğunu dile getiren Bakan Kurtulmuş, bu hazineden yeteri kadar istifade edilmesi gerektiğine işaret etti. Numan Kurtulmuş, açıklamasını şöyle sürdürdü

Bazı çevrelerin, Türkiye düşmanlığı, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı gerekçeleriyle Türkiye'yi hedef tahtası haline getirdiği ortamda, bu zenginliklerimizin üzerinden iyi bir Türkiye algısı olarak bunu bir yumuşak güç olarak kullanmayı hedefliyoruz. Türkiye ekonomik ve siyasi istikrarını sürdürdüğü sürece her alanda atılımlarına devam edecektir. Türkiye güçlendikçe sözün değeri ve gücü artıyor. 2017 yılında uluslararası ilişkilerde Türkiye'nin rol belirleyici sonuç alımcı müdahaleleri oldu.

Vali Şerif Yılmaz, Bakan Kurtulmuş'a Burdur'da kullanılmak üzere gönderdiği 4 milyonun üzerinde ödenek için teşekkür etti.

Bakan Kurtulmuş daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle sohbet etti. Bakan Kurtulmuş, kültüer merkezi inşaatında da incelemelerde bulundu.

Burdur Bakan Kurtulmuş Turizm Geliri Hedefimiz 30 Milyar Dolar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Bakan Kurtulmuş Turizm Geliri Hedefimiz 30 Milyar Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement