Burhaniye'de Adramytteion Kazıları Tamamalandı - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'de Adramytteion Kazıları Tamamalandı

Burhaniye\'de Adramytteion Kazıları Tamamalandı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 6 yıl aradan sonra geçen yıl tekrar başlayan Adramytteion kazılarında bu sene önemli bulgulara ulaşıldı.15 Temmuzda başlayan kazıların bu yıl ki bölümü tamamlandı.

16.09.2013 11:09

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 6 yıl aradan sonra geçen yıl tekrar başlayan Adramytteion kazılarında bu sene önemli bulgulara ulaşıldı.

15 Temmuzda başlayan kazıların bu yıl ki bölümü tamamlandı. Mimar Sinan Üniversitesi'nden Yrd. Doç Dr. Hüseyin Murat Özgen'in başkanlığında yürütülen kazılarda çeşitli üniversitelerden 75 kişi görev aldı. Ören'de iki farklı alanda yapılan kazılarda Roma ve Erken Bizans dönemine ait bina kalıntıları ortaya çıktı. Restorasyon çalışmalarını sürdüklerini bildiren Yrd: Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen, verimli bir sezon yaşandığını anlattı. Kazıda görev alan öğrenciler güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen, "Burhaniye Ören'de ikinci sezonumuz. 2012 de başlayan kazıların ikinci sezonu 2013 yılı kazılarımız 15 Temmuz da başladı. Yaklaşık 2 buçuk ay sürdü. Şu an kazının sonuna yaklaşıyoruz. Geçtiğimiz sezon A bölgesinde Ören Meydanı ve Bergaztepe'deki test sondajlarıyla devam ettirdiğimiz çalışmalarda önemli buluntular vardı. Kentin erkenine dair kaolotik döneme kadar inen tunç devri, demir çağı malzemeleri bulundu. Bu yıl da gene test sondajlarımız Ören'in farklı noktalarında devam etti. Bunun devamında alan olarak D bölgesi olarak yapılandırdığımız yine Ören dahilindeki gördüğünüz alanda iki açma yapılandırdık. Mevcut durumda gördüğünüz yapı evreleriyle birlikte 12.-13. yüzyıl Bizans yapısı ve bunun alt tabakaları geç Roma'ya kadar iniyor. Fakat kompleks olarak elimize gene arkeoik döneme kadar inen malzeme grupları geçmiş durumda. Gördüğünüz üzere kazılar sonlandırılmak üzere" dedi.

Öğrencilerden Onur Yenici de, "2013 senesinde Adramytteion kazılarına katılıyorum. Bu sene çok verimli bir kazı sezonu geçirdik. İki aydır buradayım. Ören güzel bir yer. Bu yazı burada geçirdik. Seneye inşallah devam edeceğiz. Kazılara katılmak için tekrar başvurdum" diye konuştu.

Melodi Holago da, "Adramyttein kazılarına 2013'ün ikinci döneminde katıldım. Benim için verimli bir çalışma dönemi oldu. Ben burada mutluyum. Çok şey öğrendim. Seneye tekrar katılmayı düşünüyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burhaniye'de Adramytteion Kazıları Tamamalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement