Büro Memur-Sen 1. Olağan Kongresi Silopi'de Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen 1. Olağan Kongresi Silopi'de Yapıldı

Büro Memur-Sen 1. Olağan Kongresi Silopi\'de Yapıldı

Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, barış sürecinin desteklenmesini isteyerek, "Bir takım basit hesaplar, bir takım seçim stratejileri için bu sürecin kurban edilmesini istemiyoruz" dedi.
Büro Memur-Sen Şırnak Şubesi 1.Olağan"...

07.12.2013 16:53

Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, barış sürecinin desteklenmesini isteyerek, "Bir takım basit hesaplar, bir takım seçim stratejileri için bu sürecin kurban edilmesini istemiyoruz" dedi.

Büro Memur-Sen Şırnak Şubesi 1. Olağan Kongresi, Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapıldı. Kongreye Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Ankara 11 Nolu Şube Başkanı Erhan Özcan, Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Hakan Usal, Memur-Sen Silopi İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Öztürk, Cizre İlçe Temsilcisi Sabgatullah Anmal ve üyeler katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, "Türkiye genelinde 82. şubemizi Şırnak'ta açmış bulunuyoruz. Kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnal Memur- Sen'i, Büro Memur-Sen'i sağlam temeller üzerine oturtmuş ve sağlam temeller üzerine kurduğu için bugün Memur-Sen 750 bin üye, Büro Memur-Sen ise 50 bin üyeyi aşmış durumdadır. Değerli arkadaşlar biz sendikacılık yaparken milli ve manevi değerlerimize bağlı bir sendikacılığı ilke edindik. Sendikacılık yaparken ne devlet düşmanlığı ne de devlet sendikacılığı yapmayı ilke edinmedik. Biz sivil toplum örgütü olmanın bilinciyle, sivil toplum örgütü olarak mücadele veren bir sendikal yapıya sahibiz. Bundan dolayıdır ki daha kurulduğumuz yıllardan bu güne Türkiye'nin bütün illerinde homojen bir üye dağılımına ve üye artışına sahibiz. İnşallah bu devam ediyor ve bugün ülkemizi, bölgemizi ve bütün Türkiye insanımızı heyecanlandıran işte Türkiye'deki bir takım taşların yerlerine oturması için hükümetin barış süreci diye adlandırdığı projeyi esasında Memur-Sen 2001'li yıllarda gerçekleştirmiş, kurmuş bir sivil toplum örgütüdür. Etnik temeller üzerinde değil, inanç değerler üzerinde, milli ve manevi değerler üzerinde sendikacılık yapan bir konfederasyonuz. Bundan dolayıdır ki biz hükümetin bu noktada adım atmasını Türkiye için olumlu olarak değerlendiriyoruz. İnşallah bu adımların neticesinde Türkiye huzura kavuşacaktır. Buna inanıyoruz, yeter ki bu süreci provoke eden bir takım girişimler olmasın, yeter ki bu süreç bir takım basit hesaplara kurban edilmesin, onun için bu noktada herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Ülkemizin daha da yükselmesi için, ülkemizi bölgede üst noktalara çıkartarak bir güç haline getirilmesi için, ülkemizin bütün bölgeleriyle refah seviyesinin yükselmesi açısından biz bu sürecin desteklenmesini istiyoruz. Bütün taraftan insanlardan bu sürece bu anlamda destek olmasını talep ediyoruz. Akan kanın bu anlamda durmasını talep ediyoruz. Bir takım basit hesaplar, bir takım seçim stratejileri için bu sürecin kurban edilmesini istemiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından tek adayla gidilen seçimlerde Büro Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Serkan Bayer oldu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen 1. Olağan Kongresi Silopi'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement