Bursa'da CHP'lilerden, Terör Konusunda Hükümet Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Bursa'da CHP'lilerden, Terör Konusunda Hükümet Hakkında Suç Duyurusu

Bursa\'da CHP\'lilerden, Terör Konusunda Hükümet Hakkında Suç Duyurusu

Bursa'da, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu CHP'liler, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Valiler ve kamu görevlileri hakkında, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

11.03.2016 16:12

Bursa'da, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu CHP'liler, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Valiler ve kamu görevlileri hakkında, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bursa Adliyesi önünde toplanan ve aralarında CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın'ın da bulunduğu bazı CHP'liler ve sivil toplum kuruluşları, son terör olaylarını eleştirdi. Burada açıklamalarda bulunan CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, çözüm süreci adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatlarıyla, AK Parti hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığının kamuoyunca bilindiğini söyledi.

Bu dönemde terör örgütünün, şehir yapılanmasını kuvvetlendirip ilçe merkezlerine dahi silah ve mühimat depoladığını, AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratların ise bu gelişmelere göz yumduğunu söyleyen Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir. Gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen örgüt yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başlamıştır. Terörün bu denli yoğunlaşmasında ve örgütün tahkimat yapmasına göz yuman, bürokratlara bu noktada emir veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP'li hükümeti üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, dönemin bakanları Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala ile İl Valileri, MİT ve kamu görevlileri hakkında 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' yapmaktan, suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, alkışlar eşliğinde adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da CHP'lilerden, Terör Konusunda Hükümet Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement