Bursa'da İncelenen Asansörlerin Yüzde 89'u Kullanıma Uygun Değil - Son Dakika
Güncel

Bursa'da İncelenen Asansörlerin Yüzde 89'u Kullanıma Uygun Değil

Bursa\'da İncelenen Asansörlerin Yüzde 89\'u Kullanıma Uygun Değil

Bursa'nın üç merkez ilçesindeki ruhsatlı asansörlerin yüzde 50'sinde denetleme yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Şubesi yetkilileri, tehlikeli gerçeği ortaya çıktı.

04.01.2013 15:36

Bursa'nın üç merkez ilçesindeki ruhsatlı asansörlerin yüzde 50'sinde denetleme yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Şubesi yetkilileri, tehlikeli gerçeği ortaya çıktı. İnceleme yapılan asansörlerin yüzde 89'unun kullanıma uygun olmadığı tespit edildi.

Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe belediyeleri ile protokol imzalayan MMO Bursa Şubesi Bursa'da ruhsatlı olan 1679 asansörün yüzde 50'sini denetledi. Denetimlerin ardından çarpıcı sonuçlar elde eden MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Akademik Odalar Yerleşkesi'nde basın açıklaması düzenledi.

Kontrolleri talep sırasına göre yaptıklarını belirten Başkan Mart, asansörleri eksikliklerine göre kırmız, sarı ve yeşil etiketlerle işaretlediklerini bildirdi. Bir yıl boyunca yaptıkları denetimlerin sonuçlarını ilgili kuruluşlara ve yetkililere ilettiklerini söyleyen Mart, "Uyarılardan sonra can ve mal güvenliğini tehdit eden kırmızı ve sarı etiketli asansörlerde yüzde 8'lik bir iyileşme gerçekleşerek yüzde 97'den yüzde 89'a düştü" dedi.

'RUHSATSIZ ASANSÖR SAYISI YÜKSEK'

Mart, 3 ilçede 5 kat ve üzeri 14 bin 639 bina bulunduğunu hatırlatarak, "Asansör sayısının da yaklaşık 13 bin 200 adet olduğu tahmin ediliyor. Bu yönüyle, Bursa, kaçak ve güvenliği belirsiz asansör cenneti durumunda. Biz ruhsatlı asansörlerin yüzde 50'sini denetledik. Denetlenen asansör sayısında büyük bir artış var. Ancak, yasal zorunluluk olduğu düşünüldüğünde sayının yetersiz olduğunu ve toplumda bu konuda yeterince bilinç oluşmadığını görüyoruz" diye konuştu.

Belediyelerin binalardaki asansörlerin ruhsatlı olması için gerekli önlemleri alması ve vatandaşlarında bu konuya duyarlı olması gerektiğini kaydeden Mart, geçen yıl Bursa'da 3, Türkiye genelinde ise 24 kişinin bozuk asansörler nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da İncelenen Asansörlerin Yüzde 89'u Kullanıma Uygun Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement