Bursa'daki Gerginliğin Davası - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Gerginliğin Davası

Bursa\'daki Gerginliğin Davası

Geçen yıl, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla toplanan grubun yol açtığı olaylarla ilgili tutuksuz 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

13.12.2013 16:06

Bursa'da, bir grup BDP'linin, 28 Ekim 2012'de cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümek istemesi nedeniyle çıkan olaylarla ilgili 34 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 34 sanıktan 12'si katıldı.

Duruşmada, 4'üncü Yargı Paketi kapsamında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununda yapılan değişiklikler dolayısıyla ek savunmaları alınan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, ek savunmaları alınamayan 5 kişinin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bursa'da, 28 Ekim 2012'de başlayan ve birkaç gün aralıklarla devam eden olaylarda, 30 Ekim akşamı ateşli silahla başından yaralanarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İlker Kaya, hayatını kaybetmişti. Bundan önceki duruşmada mütalaasını veren savcı, sanıkların, "terör örgütü adına suç işleme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından beraat ettirilmesini, "terör örgütü propagandası yapma" ve "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçlarından ise 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Gerginliğin Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement