Bursa Siyah İncirini Avrupa Tanıyacak - Son Dakika
Güncel

Bursa Siyah İncirini Avrupa Tanıyacak

Bursa Siyah İncirini Avrupa Tanıyacak

Başkan Dündar "Bursa Siyah İncir Festivalini Uluslararası Düzeye getireceğiz

16.09.2013 09:29

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Bursa Siyah İncir Festivali", Ovaakça mesire alanında gerçekleştirildi.

Festivale Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve Osmangazi Belediyesi'nden Bürokratlar katıldı. Başkan Dündar festivalin açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının kalitesiyle Dünya pazarında kendine yer edinmiş Bursa incirini, uluslararası düzeyde daha güçlü duyurmak olduğunu söyledi.

Üretici köylerin çoğunun Osmangazi'de yer aldığını ifade eden Dündar " Bu festivali daha genişlettik ve Uluslararası Bursa İncir Festivali dedik, yöneticilerimiz Avrupa'ya gitti incirimizin tanıtımıyla ilgili çalışmalar yürüttü, bu sene incir fiyatlarında düşme olduğunu biliyoruz bunun kendi içinde nedenleri olabilir, Milletvekili yılarımda hatırlıyorum Çağlayandaki buzhane yapılmadan önce incir fiyatı 600 Liraydı buzhane yapıldıktan sonra incirin fiyatı 2600 liraya çıktı üretirci incirini sahiplenecek bizlerde üstümüze düşen görevi yapıp bu enfes meyveyi Dünya ya tanıtacağız" dedi.

Tanıtım noktasında tüm üretici köylülerin ve firmaların birlik olması gerektiğine dikkati çeken Dündar, "Köylüsünden büyük işletmecisine kadar herkesin Bursa karasına sahip çıkması gerekiyor. Bizler belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz eğer üreticilerde aynı hassasiyeti gösterirlerse incirimiz lezzetiyle sınır ötesinde de adını duyuracak" diye konuştu.

2. Olana ödülünü veren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk " Böyle bir yarışma düzenleyip İncirin kalitesini ortaya koyan ve Dünya'ya sunan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra festival kapsamında en güzel incir yarışmasına geçildi. En güzel incirin sahibi Ovaakça köyü oldu.

Festival'de güreş ve köylülerin yetiştirdiği en güzel incir yarışması düzenlendi. İncir yarışmasında dereceye girenleri Başkan Mustafa Dündar açıkladı 3 farklı kategoride değerlendirmeye alınan incirler, dış görüntü, iriliği, içinin güzelliği alanında değerlendirildi. jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı incir yarışmasının birincisi Egemen Şen, ikinci Ahmet Turhan olurken, üçüncülüğü ise Salih Bayar aldı.Yağlı Güreşte ise Baş Kategorisinde Kocaeli'den katılan Ali Rıza Kaya şampiyon oldu kupasını Osmangazi Başkan yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez'in elinden aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Siyah İncirini Avrupa Tanıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement