Bursa Yeniden Saadetliler Futboldaki Şike İddiasını Tiyatral Gösteri ile Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Bursa Yeniden Saadetliler Futboldaki Şike İddiasını Tiyatral Gösteri ile Protesto Etti

Bursa Yeniden Saadetliler Futboldaki Şike İddiasını Tiyatral Gösteri ile Protesto Etti

Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatı Üyeleri, futbolda şike iddialarını ele alan 'Futbolun Ergenekon'u çöküyor' adını verdikleri tiyatral gösteriyle şike iddialarını protesto etti.

07.07.2011 13:02

Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatı Üyeleri, futbolda şike iddialarını ele alan 'Futbolun Ergenekon'u çöküyor' adını verdikleri tiyatral gösteriyle şike iddialarını protesto etti. Futbolda dönen dolapların yıllardır herkes tarafından bilindiğini ileri süren Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Sait Selim Terzioğlu, "Bu kez savcılarımız doksandan çaktı ve bu golle maçı Türkiye kazandı" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Kent Meydanı'nda yapılan gösteri öncesi açıklamada bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, kulüplerin prestijinin arkasına saklanan ve milyonlarca taraftarın sevgisinin, koruyuculuğuna güvenen en büyük suç organizasyonlarından birinin yıllardan beri özgürce suç işediğini söyledi. Şıklıkları ve beylikleri ile itibar abidesi gibi gözüküp, futbol kulüplerinin yöneticiliğini başkanlığını yapanların karanlık odalarında yaptıkları şike pazarlıkları ile suçüstü olduklarını ifade eden Terzioğlu, "Adına 'Şike operasyonu' denince sanki sadece 'futbolla' ilgiliymiş gibi bir izlenim uyandıran bu son operasyon, futboldan çok daha derin ve çok daha geniş bir suç alanını kapsıyor. Ergenekon ve Balyoz Davası kadar büyük bir operasyon bu şike soruşturması. Ergenekon - mafya ittifakının son kalesi de düşürülürse gerçekten temiz topluma doğru önemli bir adım daha atacağımıza inanıyoruz. İtalyan futbolundaki Ergenekon'u çökerttiğinde kimse İtalyanlar'a 'Takımlarımızı yıprattın' demedi. 'Borsada ve ülkemizde itibarımız kayboldu' ifadelerini kullanmadı" diye konuştu.

Futbolda dönen dolapların yıllardır herkes tarafından bilindiğini ileri süren Terzioğlu, ancak bunun üstüne gidilemediğini savundu. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından birisinin gerçekleştirildiğini söyleyen Terzioğlu, "Savcılarımızı, hakimlerimizi ve polislerimizi canı gönülden kutlamak istiyoruz. Onların kararlılığına minnettar olduğumuzu ilan ediyoruz. Susurluk ve Ergenekon ile kaynaşmış mafya güçlerinin en büyük gelir kaynağı futboldu. Buralarda rahatça örgütlenmişlerdi. Büyük diye ifade edilen takımların tuhaf ilişkilerini bilmeyen yoktu. Çakıcılar, Pekerler, Susurlukçular, futbol düzeninin içinde yer almışlar, hem yönetim faktörü, hem güç faktörü olmuşlardı. Artık birilerine cesurca dokunan yargıçlarımız var. Askere ve polise dokunulduğu bir ülkede, bir kulüp başkanına, yöneticilere, futbolculara haydi haydi dokunulabilirdi ve dokunuldu. Şimdi hakemin, kulüp başkanının, yöneticinin değil, hakimlerin dediği olacak. Bu kez savcılarımız doksandan çaktı ve bu golle maçı Türkiye kazandı" diye konuştu.

Almanya'nın U-17 Milli Takımı'nın hemen hemen hepsinin Türk oyunculardan oluştuğuna dikkat çeken Terzioğlu, " Mesut Özil, Nuri Şahin ve Hamit Altıntop gibi dünyanın en önemli takımlarında forma şansı bulan futbolcular neden Türk kulüplerinin altyapılarından çıkmıyor. Asıl kafa yorulması, dikkat edilmesi gereken konulardan birisi budur. Önce ahlak ve maneviyat. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi biz Türk spor adamının da sporcusunun da ahlaklısını şike yapmayanını severiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Saadet Partisi İl Teşkilatı Üyeleri, 'Futbolun Ergenekon'u çöküyor' adlı tiyatral gösteriyi sergiledi. Gösteride telefonla kendisine teşvikte bulunulan kaleci üzerinde mafya, Ergenekon ve kulüpşeysi yazısı bulunan kişilerden içi para dolu çantayı alarak gol yiyor. Olayı tespit eden polis ise düzenlediği baskın ile 4 kişiyi gözaltına alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Yeniden Saadetliler Futboldaki Şike İddiasını Tiyatral Gösteri ile Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement