Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Şırnak, Antalya, Gaziantep ve Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı

31.08.2013 00:13

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Şırnak, Antalya, Gaziantep ve Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şırnak'ta Şehri Nuh Otel'de yapılan resepsiyona Vali Hasan İpek, Garnizon ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, kamu görevlileri ve eşleri, askerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinliğe Şırnaklı vatandaşların rağbet göstermesinin kendisini duygulandırdığını söyledi.

Çözüm sürecine değinen Vali İpek, sürecin tamamlanmasında Şırnaklıların öncülük edeceğini söyledi.

Antalya

Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösteri havuzunda yapılan etkinlikte müzik, ışık ve görüntüler eşliğinde gerçekleştirilen su gösterisini yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi.

Hababam Sınıfı, 10. Yıl Marşı, Kalinka, Fazıl Say'ın Nazım Hikmet Oratoryosu'ndaki Kuvayı Milliye Şehitleri şiirinin seslendirildiği gösteride, projeksiyon sistemi ile su perdesine Atatürk'ün fotoğrafları yansıtıldı.

Öte yandan Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından gençlik konseri düzenlendi. Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'ndaki konserde Popart grubu sahne aldı.

Muratpaşa Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Zafer Bayramı Sokak Basketbol Turnuvası" ise yoğun ilgi gördü.

Gaziantep

Dedeman Otel'de gerçekleştirilen resepsiyona Vali Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş ev sahipliği yaptı. Zafer Bayramı pastasını protokol üyelerinin eşleri kesti.

Ağustos ayının Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Vali Ata şunları kaydetti:

"Gerek Selçuklu döneminde gerek Osmanlı döneminde Ağustos ayında son derece önemli zaferler kazanıldığını görüyoruz. En son, Türk milleti için kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanması olan 30 Ağustos Zafer Bayramı... Bugün bu topraklarda o dönemde kazanılan zaferler sayesinde özgürce yaşıyoruz. Bu zaferin baş mimarı, yüce komutan, büyük devlet lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Malatya

Malatya'da bir otelde düzenlenen resepsiyonda eşi Şeyma Şahin ile birlikte davetlileri karşılayan Vali Vasip Şahin, tebrikleri kabul etti.

Şahin, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak, ülkeye daha nice başarılar, barışlar ve mutluluklar getirmesini diledi.

Resepsiyona, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, askeri yetkililer ve kamu kurum müdürleri katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement