Buz Tutan Eşekler Şarköy' E Getirildi - Son Dakika
Güncel

Buz Tutan Eşekler Şarköy' E Getirildi

Buz Tutan Eşekler Şarköy\' E Getirildi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde sıfırın altında 2 derece soğuk ve karlı havada donarak buz tutan 5 başıboş eşek kamyonla, işadamı Cevat Korkmaz'ın Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ndeki hayvan çiftliğine getirildi.

16.12.2013 16:49

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde sıfırın altında 2 derece soğuk ve karlı havada donarak buz tutan 5 başıboş eşek kamyonla, işadamı Cevat Korkmaz'ın Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ndeki hayvan çiftliğine getirildi. Hava sıcaklığı 3 derece olan ilçedeki çiftlikte eşekler için yer hazırlanırken, yemeleri içinde saman ve arpa alındı.

Siverek'e 35 kilometre uzaklıktaki Karlık Köyü'nde, geçtiğimiz Perşembe günü etkisi gösteren soğuk ve kar yağışı nedeniyle tarlalardaki başıboş 5 eşek buz tutmuş halde görüntülendi. Köylüler tarafından ahıra götürülen eşeklerin haberlerini gören Diyarbakırlı petrol ve metal dönüşüm şirketi olan işadamı Cevat Korkmaz Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'ı arayarak eşeklere çiftliğinde bakmak istediğini söyledi. Yapılan görüşmelerin ardından Korkmaz, Tekirdağ'dan gönderdiği kamyonla 5 eşek, geçici tutulduğu barınaktan alarak Şarköy İlçesi'nde bulunan hayvan çiftliğine getirdi. Bu sabah Siverek'e yaklaşık bin 500 kilometre uzaklıktaki Şarköy'deki hayvan çiftliğine getirilen eşekler onlar için hazırlanan ahıra yerleştirilerek veteriner hekim Ferhat Aşıcıoğlu tarafından kontrolden geçirildi.

'EŞEKLERİ GÖRÜNCE İÇİM ACIDIö

Buz tutan eşekleri gazetelerde gördükten sonra çok üzüldüğünü söyleyen 51 yaşındaki işadamı Cevat Korkmaz, 'Eşeklerin donmak üzere olduğu o halini gazetelerde görünce içim acıdı. Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'ı aradım. Benden öncede başvurular olmuş yaklaşık 100 kişi eşekleri sahiplenmek için başvurmuş. Sayın kaymakam araştırma yapmış eşekleri başka bir amaçla kullanılmaması için son derece dikkatli davranmışlar. Sağ olsunlar bize vermeyi uygun görmüşler. Siverek'ten Şarköy'e gelene kadar kaymakamlık tarafından takip edildi. Çok sayıda hayvan severler ve duyarlı insanlar aradı beni tebrik ederek kutladı. Bu da beni çok sevindirdi, ülkenin her tarafından arayan vatandaşlar bir eksiklik varsa yardımcı olmak istiyorlar. Bende çiftliğe gelen eşeklere Temo, Maho, Şakir, Şanslı ve Harika adını koydum'dedi.

Eşekleri sağlık kontrolünden geçiren veteriner hekim Ferhat Aşıcıoğlu ise zamanında müdahale edildiği için soğuk ve karlı havada buz tutan hayvanların şuanda sağlık durumlarının gayet iyi olduğu ve bakımlarının sağlanacağını söyledi.

Çiftliğe gelen Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da işadamı Cevat Korkmaz'ı duyarlı davranışından dolayı tebrik ederek, 'Siverek'te buz tutan eşeklerin içler acısı durumu bizlerin de yüreğini acıttı. Duyarlı davranışından dolayı Cevat Korkmaz'ı kutluyorum. Şarköy'de böyle duyarlı insanları olması bizleri sevindiriyorö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buz Tutan Eşekler Şarköy' E Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement