C-47 Uçağı Resif Olması İçin Batırıldı - Son Dakika
Güncel

C-47 Uçağı Resif Olması İçin Batırıldı

C-47 Uçağı Resif Olması İçin Batırıldı

Mordoğan Belediyesi ile 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından iki yıldır sürdürülen Mordoğan Sualtı Arkeopark ve Yapay Resif Projesi'nin son ayağı olan C-47 nakliye uçağı batırıldı.

21.05.2011 18:30

Mordoğan Belediyesi ile 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından iki yıldır sürdürülen Mordoğan Sualtı Arkeopark ve Yapay Resif Projesi'nin son ayağı olan C-47 nakliye uçağı batırıldı.

Mordoğan Belediyesi, 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği ve Gaziemir Dalış Merkezi arasında imzalanan protokol gereği Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağın temizliği tamamlandı. Doğada salınım yapacak tüm kimyasallar uçaktan söküldü. Türkiye'de bir ilk olacak yüzdürerek götürme işlemi için ekipmanlar imal edildi. Bağlama ve şamandıralama işleminin tamamlanmasının ardından C-47, bugün düzenlenen törenle resif olması için 1 mil açıkta, 18 metreye batırıldı. Törene turizmden sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, TURYOL İzmir Temsilcisi Gürel Açan, Deniz Ticaret Odası İzmir şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Subay ve vatandaşlar katıldı. Mordoğan 2 nolu limanında toplanan protokol üyeleri ve denizseverler, TURYOL tarafından verilen gemiye binerek uçağın batırılacağı alana gitti. Gemi seyir halindeyken bir konuşma yapan CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Çakır, akademik danışmanlığını Prof. Dr. Hayat Erkanal ve Prof. Dr. Altan Lök'ün yaptığı projenin Mordoğan'ın turizm ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Çakır, "Mordoğan'ın alternatif turizm olanaklarından faydalanması için büyük önem taşıyan bu proje aynı zamanda kıyı balıkçısının ekonomik değeri yüksek olan balıklara da ileride ulaşmasını sağlayacaktır. Projemizin 3'üncü etabını tamamlamamızda yardımlarını esirgemeyen Toper Ramazan Karakundakoğlu'na ve Kamukent Yapı Kooperatifi'ne teşekkür ederim" dedi. Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu da, arkeopark projesinin sadece Mordoğan'a değil, İzmir turizmine de katkı koyacağını söyledi. Tunçsu, "Artık destinasyonlarda aranan özelliklerin başında dalış turizmi de geliyor" dedi.

Daha sonra uçak profesyonel dalgıçların yardımıyla 18 metreye batırıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel C-47 Uçağı Resif Olması İçin Batırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement