Çanakale 300 Yıllık Köyün Elektrik Sevinci - Son Dakika
Güncel

Çanakale 300 Yıllık Köyün Elektrik Sevinci

Çanakale 300 Yıllık Köyün Elektrik Sevinci

Çanakkale merkeze bağlı 300 yıllık, beş haneli Oba Köyü'nde, beş ay önce ilk kez elektriğe kavuşulması nedeniyle, mevlit okutulup yemek hayrı yapıldı.

15.06.2015 11:12

Çanakkale merkeze bağlı 300 yıllık, beş haneli Oba Köyü'nde, beş ay önce ilk kez elektriğe kavuşulması nedeniyle, mevlit okutulup yemek hayrı yapıldı. Yıllardır elektriksiz yaşayan, ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki 300 yıllık Oba Köyü'nün sakinleri, 2011 yılında köylerine elektrik gelmesi için önce elektrik dağıtım şirketine başvurdu. Ardından taleplerini Çanakkale Valiliği'ne iletti. Valiliğin incelemesi sonrası beş haneli, 15 kişinin yaşadığı köye, nüfus azlığı gerekçesiyle elektrik verilemeyeceği cevabı verildi. Elektrik getirilmesi taleplerinden vazgeçmeyen köy sakinleri, konuyu dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletme fırsatı yakaladı. 2012 yılında kenti ziyaret eden Erdoğan ile Tarihi Gelibolu Yarımada'da yer alan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin açılışı sırasında konuşan köylüler, sıkıntılarını paylaştı. Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışma başlatıldı. Altyapısı tamamlanan köye, 15 Ocak 2015'te ilk kez elektrik verildi.

Elektrik sevinci yaşayan köylüler, kutlama için il merkezi başta olmak üzere çevre köylerdeki vatandaşların da katılımıyla hayır yemeği düzenlendi. Öncesinde Oba Köyü Camii'nde mevlit okutuldu. Ardından, pilav ve tatlı ikram edildi. Köyde yıllardan beri elektriksiz ve susuz yaşamanın çok zor olduğunu belirten 44 yaşındaki Zeliha Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakan iken sıkıntımızı ilettik. Onların yardımıyla tekrar müracaat ettik. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yazdık. Yetkililer de isteğimize duyarsız kalmadılar. Üç yıl sonra bu yılbaşında elektriğimiz bağlandı. Elektriğin gelmesiyle burada yaşamak daha da kolaylaştı" dedi.

Bir diğer köy sakini işçi emeklisi 48 yaşındaki Ahmet Karaduman, köylerinin çok eskiye dayanan bir geçmişi olduğunu belirtip, "Çanakkale'ye göç ettik, gittik. 40 sene sonra tekrar döndük. Evimizi yaptık. Şuanda burada yaşıyoruz. Elektrik için 3-4 yıldır uğraşıyorduk. Bu yıl 15 Ocak'ta elektriğimiz geldi. Çok mutluyuz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakale 300 Yıllık Köyün Elektrik Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement