ÇED Raporu Formalite - Son Dakika
Güncel

ÇED Raporu Formalite

ÇED Raporu Formalite

Erzurum'da balıkçılık sempozyumu düzenlendi.

04.06.2013 11:38  Güncelleme: 12:29

Erzurum'da düzenlenen balıkçılık sempozyumunda konuşan Prof. Dr. Ahmet Alp, Türkiye'de Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun formalite olduğunu belirterek, "Türkiye'deki ÇED raporu tamamen bilimsel ve teknik özelliğini kaybetmiş. Sadece formaliteyi yerine getirmekten başka birşey değil" dedi.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen 'Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu'na 45'i yabancı 400 bilimadamı katıldı. 'HES'lerin su kaynakları ve canlılar üzerine etkileri' çalıştayında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Alp, ÇED raporunun formalite olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Alp, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki ÇED raporu tamamen bilimsel ve teknik özelliğini kaybetmiş. Sadece formaliteyi yerine getirmekten başka birşey değil. Yani bu yetki son yıllarda ilgili bakanlıktan alınıp Valiliklere verildi. Ayrıca 25 megavatın altındaki HES'lerde ÇED raporu istenmiyor. Bu öyle birşey ki siz 3 tane 10 Megavatlık HES yapıyorsunuz ve ÇED almanıza gerek kalmıyor. Çünkü hepsi 25 megavatın altında. Tüzel kişilere ait bin 250 civarında HES var. Bunların 950'si 25 megavatın altında. O zaman çıkardığım sonuç HES'lerde kesinlikle ÇED'e gerek yoktur. Hadi ÇED yapıldığını varsayalım. Mimar ve Mühendisler Odasını raporuna göre, 443 HES ile ilgili ÇED raporu karara bağlanmış ama, sadece birisi olumsuz. Buradan da anladığım ÇED daha başlamadan sonuç bellidir, olumlu çıkacaktır." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇED Raporu Formalite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement