Çevrecilerden, Başbakan Erdoğan'a 'nükleer Santral' Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

Çevrecilerden, Başbakan Erdoğan'a 'nükleer Santral' Eleştirisi

Çevrecilerden, Başbakan Erdoğan\'a \'nükleer Santral\' Eleştirisi

Çanakkale'de Çevre Günü nedeniyle biraraya gelen bazı sivil topum kuruluşları temsilcileri, Kazdağları'ndaki altın arama faaliyetlerini eleştirdi.

05.06.2011 16:40

Çanakkale'de Çevre Günü nedeniyle biraraya gelen bazı sivil topum kuruluşları temsilcileri, Kazdağları'ndaki altın arama faaliyetlerini eleştirdi. Çevre Platformu Dönem Süzcüsü Hicri Nalbant, birçok ülkenin nükleer santralleri kapatma kararı almaya başladığını da söyleyerek, "Oysa ülkemizin birçok yerinde de nükleer santral yapılması için çalışmalar devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nükleer santrallerle mutfak tüpünü birbirine karıştırmış, böylece Çernobil faciasından sonra yaşananlardan da hiç ders almadığımız ortaya çıkmıştır" dedi.

Çanakkale Çevre Platformu, Ziraat Mühendisleri Odası, Eğitim- Sen, Kent Konseyi Çevre Meclisi, DİSK, KESK ve TÜKODER'in temsilcileri Dünya Çevre Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya geldi. CHP Çanakkale 2'nci sıra milletvekili adayı Serdar Soydan'ın da katıldığı etkinlikte Çevre Platformu Dönem Süzcüsü Hicri Nalbant yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Çanakkale ve Balıkesir valiliklerine buradan sesleniyoruz. Çok uluslu altın tekellerinin dikte ettirdiği Maden Yaylası'na uygun olsa bile, Kazdağları'nda altın işletmecilerine, gayri sıhhi müessese ruhsatı vermeyiniz. Eğer işletme ruhsatları anayasanın hükmüne karşın verilecek olursa, o zaman görev, bu topraklarda yaşayan, Kazdağları'ndan su içen, hava soluyan, beslenen duyarlı yurttaşlarımıza düşmektedir. Lapseki Şahinli, Bayramiç Kuşçayırı, Biga Elmalı köylülerinin yiğit insanları bu görevi başlatmışlardır. Artık tüm Çanakkale, Şahinlili, Kuşçayırılı, Elmalılıdır. Japonya'da meydana gelen deprem sonucu, nükleer santral zarar gördü. Bu olay üzerine birçok ülke, nükleer santrallerdeki güvenlik önlemlerini yeniden gözden geçirmiş, birçoğu da santralleri kapatma kararı almıştır. Oysa ülkemizin birçok yerinde de nükleer santral yapılması için çalışmalar devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nükleer santrallerle mutfak tüpünü birbirine karıştırmış, böylece Çernobil faciasından sonra yaşananlardan da hiç ders almadığımız ortaya çıkmıştır. Bu tavrı ile başbakan bundan böyle ülkemizde oluşacak nükleer felaketlerin sorumlusudur. Derelerimiz, topraklarımız, sularımız, havamız, ormanlarımız, antik kentlerimiz ve kültürel mirasımız yasa tanımazların işbirlikçilerin, rant aracı değildir. Kirletilemez, ipotek altına alınamaz. " - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevrecilerden, Başbakan Erdoğan'a 'nükleer Santral' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement