CHP'den Hasta Ve Öğrenci Tutuklarına Destek - Son Dakika
Güncel

CHP'den Hasta Ve Öğrenci Tutuklarına Destek

CHP\'den Hasta Ve Öğrenci Tutuklarına Destek

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, hasta ve öğrenci tutuklarının öncelikle serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

07.03.2014 16:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Ay, İlçe Belediye Başkan Adayları ile İl Parti Teşkilatı, hasta ve öğrenci tutuklarına destek vermek amacıyla Diyarbakır D Tipi Cezaevinde bir basın açıklaması yaptı.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın, yaptığı basın açıklamasında Diyarbakır Cezaevlerinde yatan hasta tutukluları ve öğrenci tutuklularının en kısa zamanda serbest bırakılması gerektiğini belirterek, "Siyasi İktidar kendi geleceğini güvence altına alacak yasal değişikliklere öncelik vermektedir. Diyarbakır cezaevlerinde haksız yere yatan hasta tutuklular ve öğrenci tutuklular hakkında Hükümetin herhangi bir adım atmadığı gözlenmektedir" dedi.

Özellikle 2000'li yılların başında inandığı değerler ve çerçevesinde yaşamak isteyen insanların cezaevlerine atıldığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın şöyle dedi:

"Biz bu hukuksuzluğun karşısında durmaya devam edeceğiz. Öncelikle hasta ve öğrenci tutukluları serbest bırakılmalıdır. Çözüm süreci diye uydurdukları bir süreç var. Biz böyle bir sürecin var olduğuna inanmıyoruz. Bu süreçte herhangi bir somut adımın atıldığını görmedik. Daha önce belirttiğim gibi Sayın Hatip Dicle'nin milletvekilliği gasp edilmiştir. Seçim öncesinde Milletvekili olmasında bir sakınca görülmedi. Fakat seçimden hemen sonra milletvekilliği elinden alındı. Bu oy hırsızlığıdır. Biz ve halkımız bunun takipçisi olacağız. Biz bunun cevabını da halkımızla birlikte sandıkta vereceğiz. Sanırım Hatip Dicle şunu düşünüyordur: 'Milletvekillik sizin olsun, özgürlüğümü teslim edin'"

DÜŞÜNCELER NEDENİYLE İNSANLAR CEZAEVİNE GİRMEMELİ

Gelecek 5 yıllık dönemde Türkiye genelinde 207 yeni cezaevi yapıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Sayın, "Son 11 yılda cezaevlerinde 384 kişi intihar etmiş! Bu kadar kişinin canına kıyması, yeni cezaevlerinin çözüm olmadığı gerçeğini gösteriyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak bu cezaevlerinin yapımının son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnsanların İnandığı değerler ve düşünceler yüzünden cezaevlerine atılmalarını istemiyoruz. Artık insanların refah bir toplum içerisinde yaşaması gerekmektedir, bunun için mücadelemizi var gücümüzle sürdüreceğiz" diyerek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel CHP'den Hasta Ve Öğrenci Tutuklarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement