Chp'li Akkaya: İşçiler Ölürken Başbakan Magazin Gündemi Yaratıyor - Son Dakika
Güncel

Chp'li Akkaya: İşçiler Ölürken Başbakan Magazin Gündemi Yaratıyor

Chp\'li Akkaya: İşçiler Ölürken Başbakan Magazin Gündemi Yaratıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başbakan'ı iş kazalarında yüzlerce insan hayatı kaybederken "Magazin gündemi" yaratmakla suçladı.Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada "Ali Haydar Uslu, Ali Türe, Nazım Arslan, Ruşen Can, Sabri"...

08.11.2013 15:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başbakan'ı iş kazalarında yüzlerce insan hayatı kaybederken "Magazin gündemi" yaratmakla suçladı.

Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada "Ali Haydar Uslu, Ali Türe, Nazım Arslan, Ruşen Can, Sabri Yılmaz, Hasan Aksu, Hüseyin Zorlu, Muhammed Ceylan, Hediye Kutlu, Sabahattin Karataş, Nurullah Arıcı ..." diyerek, bu kişilerin sadece Ekim ayı içinde hayatını kaybeden 109 işçiden birkaç tanesinin isimleri olduğunu belirtti. Eylül ayında 127, Ağustos ayında 148, Temmuz ayında da 120 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Akkaya, şöyle devam etti:

"2013'ün ilk 10 ayında toplam bin 17 işçi ekmek parası kazanmaya çalışırken kuralsızlık, kar hırsı, denetimsizlik ve vurdumduymazlık sebebiyle hayatlarını kaybettiler. İlk 10 ayda bin 17 iş cinayeti sonucunda bin 17 eve ateş düştü. Her ölümden sonra yetkililerden aynı açıklamaları, aynı saçma cümleleri duyduk. Hükümet sorumluluğu üstüne almak, iş cinayetlerini ortadan kaldırmak, vazifesi olan denetim, düzenleme ve kontrol faaliyetlerini yapmak yerine suni gündemlerin peşinden koşmaya devam etti. Dün Başbakan ve Bakanları gözlerini öğrenci evlerine dikmişken, tüm bakanlar Türkiye'nin nasıl geliştiği yalanını atarken Gaziantep'te İbrahim Gemici ve Mehmet Alakırık isimli işçiler hayatlarını kaybetti. Dün bütün televizyon kanalları Başbakan'ı ve onun hayal dünyasının gündemlerini tartışmaya zorlanırken Gaziantep'te 45 işçi yaralandı. 7 işçi hayat mücadelesi veriyor. Bazılarının vücutları yanık içinde; derileri soyuluyor, etleri kesiliyor. Başbakansa 'muhafazakar demokrat' anlayışlarına göre kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalamayacağı fetvasını veriyor."

İş cinayetlerinin sorumlusunun hükümet olduğunu belirterek, Başbakan'ı ve Çalışma Bakanını acilen, hayatlarını kararttıkları işçilerle ve aileleriyle yüzleşmeye, sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Akkaya, "11 yıllık iktidarı boyunca yaklaşık 12 bin işçinin hayatını kaybettiği, her gün ortalama 6 işçinin engelliler sınıfına katıldığı bir ülkede Recep Tayyip Erdoğan'ın muhafazakar demokrasisi bir şey söylemeyecek mi" diye sordu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Akkaya: İşçiler Ölürken Başbakan Magazin Gündemi Yaratıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement