CHP'li Kadınların Ankara Çıkartması - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kadınların Ankara Çıkartması

CHP\'li Kadınların Ankara Çıkartması

İnegöl'de CHP'li kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçe örgütü tarafından düzenlenen gezi kapsamında başkente çıkartma yaptı.

08.03.2013 10:18  Güncelleme: 10:21

Bursa İnegöl CHP'li kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçe örgütü tarafından düzenlenen gezi kapsamında başkente çıkartma yaptı. CHP'li kadınlar, Ankara gezisi sırasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret ettiler.

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ve yaklaşık 60 kişilik grubun yer aldığı Ankara ziyaretinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk toplandığı bina ile Anıtkabir gezildi. Heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Meclisteki makam odasında ağırlandı. Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Aykan Aydemir ve Sena Kaleli'nin de yer aldığı ziyaret sırasında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ziyaretten dolayı çok mutlu oldum. Sizlerin ve sizlerin şahsında bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kadınlarımız şiddet değil, her zaman sevgi ve saygı görmesi gerekiyor. CHP olarak kadına en fazla değer veren parti olarak, hükümetin şiddet gören kadınlarımızın korunması ve daha iyi şartlarda hayatlarını güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için attıkları adımların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Partimizin daha da güçlenmesi için kadınlarımızın katkısını önemsiyoruz. İnegöl'deki parti çalışmalarına siz kadınların eli değerse, bu el iktidarı getirecektir. Başarılar diliyorum" dedi.

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise, "Teşkilat bünyemizde yer alan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü daha anlamlı bir şekilde kutlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyareti son derece güzel geçti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Bursa Milletvekillerimizin yakın ilgisinden dolayı mutluluk duyduk. İnegöl'de CHP'yi iktidara taşıma yolunda, kadınlarımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

DİYALİZ MERKEZİNE ZİYARET

Öte yandan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Oylat Diyaliz Merkezini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Kadın Kolları üyeleri, diyaliz merkezinde tedavi gören bayanların kadınlar gününü kutlayarak, çiçek dağıttılar.

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe'nin de katıldığı ziyarette diyaliz merkezinde tedavi gören bayanlarla ve hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen kadın kolları üyeleri, bayanlar karanfil dağıttı. Ziyaret ile alakalı bir açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, "8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. Bu olaydan sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde kadına şiddet halen devam ediyor. Her gün bir tane kadın öldürülüyor. Kadının olmadığı mücadelede başarıya ulaşılmaz. Kadına yönelik şiddeti sonlandırmak gerek. Bugünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bu merkezde tedavi gören hastaları yalnız olmadıklarını hissettirmek için ziyaret yaptık" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde kadınlara yönelik şiddetin arttığını belirten CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise, "Artık kadınlarımız korunamaz hale geldi. Kadınlar bizim varlık sebebimiz. Onlar bizim için en değerli varlıklar. Bayanlarımızın özel gününde onların yanında olmak, onların acılarını ve sıkıntılarını paylaşmak adına diyaliz merkezine geldik. CHP iktidarı döneminde kadınlarımızın özgür, huzurlu ve rahat yaşayabileceği bir Türkiye kurmak dileği ile Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" diye konuştu.

(SB)

08.03.2013 09: 58: 54

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kadınların Ankara Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement