Chp'li Oran: "Ömeroğlu Ombudsman Değil Akbudsman Olacak" - Son Dakika
Güncel

Chp'li Oran: "Ömeroğlu Ombudsman Değil Akbudsman Olacak"

Chp\'li Oran: "Ömeroğlu Ombudsman Değil Akbudsman Olacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Kamu Başdenetçiliği'ne seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu'nun yemin etmeden görevden çekilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yoksa bundan böyle Türkiye kendisini ombudsman değil "Akbudsman' olarak bilecektir" dedi."

05.12.2012 13:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Kamu Başdenetçiliği'ne seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu'nun yemin etmeden görevden çekilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yoksa bundan böyle Türkiye kendisini ombudsman değil "Akbudsman' olarak bilecektir" dedi.

Oran yaptığı yazılı açıklamada, Hrant Dink davasında, davalının kim olduğunu bile bilmeden karar veren, yargıçlığı sırasında bir takım kurumların daveti ile uluslararası geziler yapan ve bu olaylardan dolayı da herhangi bir üzüntü taşıdığı görülmeyen Ömeroğlu'nun bugün TBMM'de yemin ederek "Kamu Başdenetçisi' sıfatı kazanacağını belirtti. "Tarafsız ve bağımsız olması gereken bir kurum daha en baştan tartışmalı ve yıpranmış bir biçimde göreve başlıyor" diyen Oran şöyle devam etti:

"Köprüden önce son çıkış, en azından Kamu Başdenetçisinin yemin bile etmeden bu görevden çekilmesidir. İnsan hakları ve yargıçlık alanında sicili belli olan bu kişi en azından Türkiye'ye karşı bu sorumluluğu göstermelidir. Yoksa bundan böyle Türkiye kendisini ombudsman değil "Akbudsman' olarak bilecektir. Ombudsman İsveççe"aracı kişi' demektir ama "Akbudsman'ların neye aracılık edecekleri ise ayan beyan ortadadır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Oran: 'Ömeroğlu Ombudsman Değil Akbudsman Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement