Chp'li Tanrıkulu, Ruhsatlı ve Ruhsatsız Silah Sayısını Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Tanrıkulu, Ruhsatlı ve Ruhsatsız Silah Sayısını Sordu

Chp\'li Tanrıkulu, Ruhsatlı ve Ruhsatsız Silah Sayısını Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ruhsatlı ve ruhsatsız silah sayısını sordu.

08.01.2013 10:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ruhsatlı ve ruhsatsız silah sayısını sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "27 Ağustos 2012 tarihinde Izmir-Karabağlar'da Umut Ceylan'ın, 11 yaşındaki Arif Dallı'yı komaya sokan, 7 Eylül'de de Remzi Yılmaz'ın ölümüne neden olan kurşunların failleri bulunmuş mudur? Bu konuda yürütülen çalışmalar ne düzeydedir?" diye sordu.

Türkiye'de ruhsatlı ve ruhsatsız silah sayısının ne kadar olduğunu merak eden Tanrıkulu, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Daha önce suça bulaşmış, sabıkası olan kişilere silah ruhsatı verilmiş midir? Silah ruhsatı almanın kriterleri nelerdir?

2003 yılından bu yana "maganda kurşunu' olarak tabir edilen kaç olay yaşanmış, bu olaylar neticesinde kaç kişi yaralanmış veya ölmüştür? Bu olaylardan kaçının failleri bulunmuş ve cezalandırılmıştır?

2003 yılından bu yana, ferdi silahlarla kaç olay meydana gelmiştir? Bu olaylar neticesinde kaç kişi yaşamını yitirmiştir? Yaşamını yitiren ve yaralananlar arasında kadın ve çocuk oranı nedir?

Bireysel silahlanmaya karşı tedbir mi alınmakta yoksa silahlanma teşvik mi edilmektedir?

Silah edinmek isteyen herhangi bir vatandaşın yerine getirmesi gereken şartlar nelerdir?

Sigara ve alkolün insan sağlığına verdiği zararları sık sık dile getirmektesiniz, aynı hassasiyeti neden bireysel silahlanmaya karşı da dile getirmiyorsunuz?

Türkiye'deki silah şirketlerinin reklam yapmalarının önünde herhangi bir engel var mıdır? Bunun önüne geçmek için herhangi bir adım atacak mısınız?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Tanrıkulu, Ruhsatlı ve Ruhsatsız Silah Sayısını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement