Chp, Yırca'ya Bin Zeytin Fidanı Dikecek - Son Dakika
Güncel

Chp, Yırca'ya Bin Zeytin Fidanı Dikecek

Chp, Yırca\'ya Bin Zeytin Fidanı Dikecek

Chp İzmir İl Başkanlığı, Kolin Grubu'nun, Manisa Yırca Mahallesi'nde, termik santral yapmak için bölgedeki 6 bin zeytin ağacını kesmesine tepki göstererek, alana bin adet zeytin fidanı dikeceklerini açıkladı.

11.11.2014 13:16

Chp İzmir İl Başkanlığı, Kolin Grubu'nun, Manisa Yırca Mahallesi'nde, termik santral yapmak için bölgedeki 6 bin zeytin ağacını kesmesine tepki göstererek, alana bin adet zeytin fidanı dikeceklerini açıkladı.

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde, Kolin Şirketler Grubu'nun kurmak istediği termik santral nedeniyle 6 bin zeytin ağacının iş makineleriyle kesilmesine yönelik tepkiler büyürken, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı bile eleştirinin dozunu düşürmedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Doğa Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurcan Adıgüzel ve il yöneticileri, Yırca'da zeytin ağaçlarının kesilmesi üzerine düzenledikleri basın toplantısında masanın etrafına zeytin fidanları kondu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yapılanın Hükümet eliyle gerçekleştirilmiş bir çevre katliamı olduğunu söylerken İl Başkan Yardımcısı Nurcan Adıgüzel, şöyle konuştu:

"Gözünü kar hırsı bürüyenler, doğayı ve köylüyü hiçe sayanlar, bu katliamı yaparken, ağaçlar kesilmesin diye nöbet tutan savunmasız köylüleri firmalarının güvenlik görevlilerine dövdürterek, gözlerini bürüyen para hırsının gözlerini kör ettiğini de bir kez daha göstermişlerdir. Her biri 70- 80 yıllık olan bu ağaçları bir gecede pervasızca iş makinalarıyla yerle bir ettiler. Bütün bunları ne uğruna yapıyorlar? Yapılacak termik santralle birkaç kişinin kar hırsı uğruna. Dün, Gezide- ODTÜ'de, Atatürk Orman Çiftçiliği'nde, Validebağ Korusu'nda yaşananlar, bugün de Soma Yırca' da yaşanıyor. Bütün bunlar siyasi iktidarın çevreye ve doğaya bakışının tipik örnekleri olduğu gibi, para kazanma hırsı için neler yapabileceğini de bizlere göstermektedir. Ülkenin her köşesinde bu acımasız katliamcı anlayışa hep birlikte 'dur' demekteyiz. Duyarlı tüm vatandaşları bu ve benzeri durumlar karşısında tavır almaya çağırıyoruz. Zeytin ağaçlarına sahip çıkmak için nöbet tutan köylü kardeşlerimizi döven, gözünü kırpmadan bir gecede 6 bin ağacı yerle bir eden bu anlayışı şiddetle kınıyor, Yırcalı kardeşlerimizin bu onurlu mücadelesini destekliyor yanlarında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."

Nurcan Adıgüzel, Yırca'ya bin adet zeytin fidanı dikme kararı aldıklarını ancak dikim mevsimi olmaması ve fidanların bekletileceği alanın bulunmaması nedeniyle beklediklerini ifade etti. Adıgüzel, "Yer konusunda köy muhtarıyla iletişim halindeyiz. Haber geldiğinde İzmirlilerle birlikte fidanları götürmeyi düşünüyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Chp, Yırca'ya Bin Zeytin Fidanı Dikecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement