Çinli Müslümanlar İstanbul'daki İslami Kültürler Expo'suna Katılacak - Son Dakika
Güncel

Çinli Müslümanlar İstanbul'daki İslami Kültürler Expo'suna Katılacak

Çinli Müslümanlar İstanbul\'daki İslami Kültürler Expo\'suna Katılacak

Çinli Müslümanlardan oluşan bir heyet, 31 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek İslami Kültürler EXPO'suna katılmak üzere Türkiye'ye gidecek.

22.08.2012 19:50

Çinli Müslümanlardan oluşan bir heyet, 31 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek İslami Kültürler EXPO'suna katılmak üzere Türkiye'ye gidecek.

Çin İslam Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, Çin-Türkiye İslami Kültürler EXPO'suna katılmak üzere İstanbul'a Çinli Müslümanlardan oluşan bir heyetin gönderileceği kaydedildi.

Şinhua ajansına konuşan cemiyetin genel sekreter yardımcısı Cang Guanglin,

"Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Çin Din İşleri İdaresi ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işbirliğiyle İstanbul'da düzenlenecek etkinlikler kapsamında el yazması Kur'an-ı Kerim sergisi, Çin-Türkiye İslam Sempozyumu ve Çin'deki İslam kültürüne ilişkin tanıtımların yapılacağını ifade etti.

Çinli Müslümanları ve kültürlerini dünyaya tanıtmak adına bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini vurgulayan Cang Guanglin, İslami Kültür EXPO'sunun iki ülke Müslümanlarının kültürel diyaloğuna da katkı sağlayacağını umduklarını sözlerine ekledi.

Çin'de resmi rakamlara göre 23 milyon Müslüman yaşıyor. Çin'deki Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgeler ülkenin kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Gansu eyaleti, Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti şeklinde sıralanırken, Çin'deki 56 etnik unsurdan 10'u Müslüman.

Muhabir: Tevfik Durul/ Ali İhsan Çam

Yayıncı: Tarkan Demir - ŞANGHAY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çinli Müslümanlar İstanbul'daki İslami Kültürler Expo'suna Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement