Cinsel İstismar Zanlıların Serbest Kalmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Cinsel İstismar Zanlıların Serbest Kalmasına Tepki

Cinsel İstismar Zanlıların Serbest Kalmasına Tepki

Bingöl'de, E.A.ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişinin serbest bırakılmasına tepkiler devam ediyor.

20.06.2013 16:09  Güncelleme: 16:23

Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A'ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişinin, sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepkiler devam ediyor.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 16 yaşındaki bir kız çocuğuna karşı eylem gerçekleştirilmesi ihtimalinin, insanlıktan ve ahlaktan nasibini alamamanın en açık ve en acı örneği olduğunu söyledi.

Cinsel istismarın ahlaksızlığın en uç örneği sayılabilecek bir durum olduğunu ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"Bizi biz yapan, inancımızdan beslenen ahlakımızın, örfümüzün ve namus gibi en önemli değerlerimizin korunması ve muhafaza edilmesidir. Cinsel istismar gibi ahlaksızlığın en uç örneği sayılabilecek olan bu tür hadiseler, bizi derinden etkilemektedir. Bu hadiseler büyük birer faciadır. Ahlak ve insanlık dışı bu tür eylemleri lanetliyor ve sanıklar hakkında devam etmekte olan yargı sürecinin, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum."

AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay da yaşanan hadiseyi kınadıklarını belirterek, kimsenin böyle ağır ve vahim bir olaya kayıtsız kalma gibi bir lüksünün olamayacağını aktardı.

Çalbay, "5 kamu görevlisinin küçük bir kız çocuğuna karşı defalarca böyle bir eylemi gerçekleştirmesi, insanlıktan ve ahlaktan nasibi alamamanın en açık ve en acı örneğidir. Yargı sürecinin son derece hassas, adil ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde ilerlemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise olayın vahim ve utanç verici olduğu belirtildi.

Açıklamada, "İlimizde bu tür olayların tekrar meydana gelmemesi için, etkili ve yetkili tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine görev düşmektedir. Yetkililerden duyarlı olmalarını ve bu ahlaksızlığın, istismarın örtbas edilmemesi için gerekli önlemleri almalarını bekliyoruz" denildi.

Bayındır Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Necat Kızılarslan da bu haberi basından öğrendiklerinde adeta kanlarının donduğunu bildirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi Sekreteri Özlem Kılıç'ın yaptığı ve 15 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen açıklamada ise tahliye kararı skandal olarak değerlendirildi. Tahliye edilen kişilerin derhal tutuklanmasını, adil ve vicdanları rahatlatan bir karar verilmesinin yanı sıra serbest kalma nedenlerinin de açıklanması ve dosya üzerindeki gizlilik kararının kaldırılmasını isteyen Kılıç, "Çocuklarının tecavüze ve istismara maruz bırakılmasını öngören bir mahkemenin toplum nezdinde verdiği kararların hiçbir anlamı yoktur.  Bu kararla hukuk sistemi, toplumu korumak yerine bozmayı teşvik etmiştir" diye konuştu.

Öte yandan, Bingöl ve Solhan Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, sanıkların tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinsel İstismar Zanlıların Serbest Kalmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement