Cizre'de Bir Yanda Kutlama, Bir Yanda Müdahale - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Bir Yanda Kutlama, Bir Yanda Müdahale

Cizre\'de Bir Yanda Kutlama, Bir Yanda Müdahale

Cizre'de bir yanda kutlama, bir yanda müdahale Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nevruz, Sur Mahallesi'nde toplanan 50 bin kişinin katılımıyla toplandı.

18.03.2015 17:53  Güncelleme: 10:59

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nevruz, Sur Mahallesi'nde toplanan 50 bin kişinin katılımıyla toplandı. Çere yolunda barikat kurup yolu trafiğe kapatmak isteyen bir gruba ise polis müdahale etti.

Cizre'de dün akşam, lastik yakan grupların havai fişek ve yasadışı gösterileriyle kutlanmaya başlanan Nevruz Bayramı, bugün Sur Mahallesi'ndeki Çarkendal Meydanı'nda 50 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Erkek, kadın ve gençlerin rengarenk yöresel kıyafetleriyle katıldığı Nevruz, Cizre'de coşkuyla kutlandı.

Bugün öğlen saatlerinde, çevre yolunda barikat kurarak yolu trafiğe kapatmak isteyen bir gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Yolu açmak için gelen güvenlik güçlerine taş, molotof kokteylleri ve havai fişeklerle saldıran gruba polis de tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık verdi. Kısa süren çatışma sonrasında grup ara sokaklara dağıldı.

Cizre'deki Nevruz kutlamalarına, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Hasip Kaplan, belediye başkanları ile aralarında Pınar Aydınlar'ın da bulunduğu çok sayıda milletvekili aday adayı katıldığı görüldü. HDP'li Kaplan ve Irmak, milletvekili aday adaylarının da arasında bulunduğu gruplarla Kürtçe müzik eşliğinde uzun süre halay çekerek doyasıya eğlendi.

PKK/KCK marşlarının çalındığı alanda, Öcalan, PKK, KCK ve YPG ile YPJ flamaları açıldı. Çarkendal Meydanı'nda bulunan yüksek tepelere dev örgüt bayrakları ile çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların fotoğrafları asıldı.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, güvenlik paketi üzerinden hükümeti eleştirerek, "Onların paketinde insanın beyinlerini yasaklamak istiyorlar. Kürt halkının, Cizre paketinde, Kürt hareketi mücadelesinde, barış var, özgürlük var, birlik, beraberlik vardır. Paketimizde adalet var, insanlık var" dedi.

Bu arada havanın da güzel olması nedeniyle Nevruz kutlamalarına katılan Cizreli aileler, sabah erken beraberinde getirdikleri yiyeceklerle alanda piknik yaptığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Bir Yanda Kutlama, Bir Yanda Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement