Coelho, Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika
Güncel

Coelho, Türkiye'ye Gelecek

Coelho, Türkiye\'ye Gelecek

Portekiz Başbakanı Coelho, Başbakan Erdoğan'ın davetine karşılık olarak yarın Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

17.12.2012 15:44  Güncelleme: 15:39

Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine karşılık olarak yarın Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine karşılık olarak 18-19 Aralık 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Portekiz Başbakanı Passos Coelho'ya ziyaretinde, Ekonomi ve Çalışma Bakanı Alvaro Pereira, AB İşlerinden sorumlu Devlet Sekreteri Miguel Morais Leitao, Portekiz Ticaret ve Yatırım Ajansı yetkileri ile işadamları eşlik edecek.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması, Avrupa Birliği, Kıbrıs ile çeşitli bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Görüşmelerden sonra, Türkiye-Portekiz ilişkilerini yeni bir düzeye taşımak ve kurumsal bir mekanizmaya kavuşturmak üzere Türkiye ile Portekiz arasında, İkili İlişkilerin Güçlendirilmesine Yönelik Strateji Belgesi'nin imzalanması planlanıyor.

Portekiz Başbakanı, Türkiye'ye gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilecek. Ziyaret çerçevesinde, Türkiye-Portekiz İş Forumu'nun 18 Aralık 2012 tarihinde Ankara'da düzenlenmesi öngörülüyor. Başbakanlık açıklamasında "Sayın Başbakanımızın Portekiz'e 2003'te gerçekleştirdikleri resmi ziyaret sonrasında, her iki ülkede geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerin ardından Başbakan Passos Coelho'nun ülkemizi ziyaretinin, ikili siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilere yeni bir ivme kazandırılmasının yanısıra, bölgesel ve güncel uluslararası gelişmeler bağlamında iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilip derinleştirilmesine imkan sağlayacağı değerlendirilmektedir" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Coelho, Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement