Coğrafi Bilgi Sistemi - Son Dakika
Güncel

Coğrafi Bilgi Sistemi

Coğrafi Bilgi Sistemi

Coğrafi Bilgi Sistemi, kamu kurumlarının temsilcilerine anlatıldı.

11.05.2012 12:58

Siirt Valiliği tarafından, Siirt ilinde kurulması planlanan, "Coğrafi Bilgi Sistemi" (CBS) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Siirt Valisi Musa Çolak, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Kamu Kurum ve kuruluşlarının il temsilcileri katıldı.

Toplantının içeriği hakkında konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş,"Siirt ilimzin, "Coğrafi Bilgi Sistemi" ne entegre edilmesi, ve bu teknolojinin yaşamın her alanında kullanılması büyük bir önem taşıyor. Bu anlamda bizde idare olarak, çalışmalarımızı bu doğrultuda, sayın Valimizin bilgisi ve destekleri dahilinde, yürütmekteyiz." dedi.

Toplantıda; Netcad Ulusal Cad ve Gis Çözümleri a.ş. Genel Müdür yardımcısı Alpaslan Savacı ve Proje yöneticisi Sueda Berker, Coğrafi Bilgi sistemi uygulamaları ve sistemde kullanılan yazım modüllerin entehrasyonu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Netcad Proje yöneticisi Sueda Berker,"Coğrafi Bilgi Sistemi, coğrafya, haritacılık ve bilgisayar bilimleri ile ilgili bir teknoloji olup, Coğrafi veri altyapısı bileşenlerinden, bilgi teknolojilerini kapsayan ve geniş tabanlı verileri içeren bir sistemdir.dedi.

Üç boyutlu " Coğrafi bilgi Sistemi" uygulamaları ve sitemde kullanılan yazılım ve modüllerin entegrasyonu ile ilgili yapılan çalışmaları, slayt gösterisi eşliğinde sunum yapan Netcad Proje yöneticisi Sueda Berker, "Vatandaşın ve kamu kurumlarının kolay kullanabileceği şekilde, bir sorgulama sistemi oluşturulduğunu, örneğin bir yerleşim biriminde; kaç Oklul, kaç sağlık kuruluşu var, bu kuruluşların size olan uzaklığını veya o yerleşim birimindeki yolun asfalt ve stabilize durumunu, alt yapı hizmetlerini öğrenebilirsiniz." dedi

SİİRT İLİMİZİN, COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

Vali Musa Çolak ise yaptığı konuşmada; "Diğer bazı illerimizde başlatılan ve ilimizde de oluşturacağımız, Coğrafi Bilgi Sistemi, İl Özel İdarenin sorumluluk sınırları içerisinde bulunan görevleri, çağın gereklerine uygun bir şekilde yerine getirilebilmesi, yönetebilmesi ve denetleyebilmesi bakımından oldukça önemli bir projedir.İlimizde Web tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemi projesinin kurulması; vatandaşlarımızın ildeki tüm kamu yatırımlarını görebilecekleri gibi,ilimizin coğrafi bilgileride karşılarına çıkacaktır. Coğrafi Bilgi Sistemi ile;Köy yolları, İçme suyu, Kanalizasyon ve sulama bilgilerinin girişi, Web üzerinden harita destekli sorgulaması ve raporlanması, ve tüm sistem ile entegre hale getirilmesi, sağlanarak, ilimiz ile ilgili görmek istediğiniz her bilgiyi göreceksiniz." dedi.

Vali Musa Çolak, İlimizde kurulucak olan "Coğrafi Bilgi Sistemi' ne İlimizin tarımsal ve hayvansal ptonsiyeli, Eğitim, kültür, turizm,Tapu, kadastro ve harita bilgi sistemlerinin de, bu sisteme entegre edilmesi ve çalışmaların bu yönde yapılmasını" istedi.

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından, Netcad yetkilileri, toplantıya katılanların, "Coğrafi Bilgi Sistemi" Uygulamaları hakkındaki, sorularını cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Coğrafi Bilgi Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement